fbpx

Optakt: FC Barcelona - Borussia Dortmund

FCBARCELONA.DK - 27.11.19

© Getty Images
// Champions League // Dortmund

I aften kan Barca sikre sig førstepladsen i Champions League gruppe F, når Borussia Dortmund lægger vejen forbi Camp Nou. Læs her vores optakt til kampen, hvor Barca er kraftigt svækket i forsvaret.

Der står rigtig meget på spil for begge mandskaber, når Barca og Dortmund tørner sammen i noget der kan ligne en direkte kamp om førstepladsen i gruppespillet. Modsat vil det tabende hold være i fare for at ryge helt ud turneringen i sidste runde, der spilles om to uger.

Barca går ind til kampen med et svækket forsvar. Piqué må stå over med karantæne og derudover mangler både Semedo og Alba på de to backs på grund af skader. Disse fravær kan ikke undgå at svække holdets defensiv.

Barca har ikke tabt på eget græs i Champions League regi i over seks år og på sit pressemøde i går håbede Ernesto Valverde på, at det kan blive udslagsgivende. 'Vi skal udnytte vores styrke på hjemmebane og belønningen vil være stor, men vi forventer at møde et godt hold. Fordi det er en vigtig kamp, får vi brug for støtte fra alle' udtalte han på et pressemøde i går.

Efter tirsdagens træning udtog han truppen til kampen. Den ser således ud: Ter Stegen, Neto, Wague, Umtiti, Lenglet, Todibo, Junior, Busquets, Rakitic, De Jong, Sergi Roberto, Vidal, Arthur, Messi, Suárez, Dembélé, Griezmann og Fati.

Her er det en god nyhed for holdet, at Clement Lenglet er tilbage efter de lægproblemer, der holdt ham ude i weekendens kamp mod Leganés.

Da de to hold mødtes i den omvendte kamp i Dortmund tilbage i september, var Barca mere end heldig med at redde det ene point i et 0-0 opgør, hvor tyskerne var klart bedst og fortjente sejren. Det er helt sikkert noget der giver Dortmunds spillere troen på, at de har en chance på Camp Nou, også selvom de må undvære den knæskadede Paco Alcácer, der har en fortid i Barca.

Det er dog et tysk mandskab i krise der kommer til Barcelona, for det kører slet ikke for dem i den hjemlige Bundesliga. Her må de nøjes med en uvant plads som nr. seks i tabellen.

Dortmunds træner, Lucien Favre, var dog optimistisk på sit pressemøde i går. 'Vi skal spille en flot kamp, hvilket er helt normalt når man besøger Barca. Vi husker kampen i Dortmund, hvor vi skabte flest chancer trods 0-0 resultatet. Vi skal fortsætte af samme vej' kom det fra ham.

Kampen i aften fløjtes i gang kl. 21.00 og kan følges direkte på TV3+.

.:FORSIDE:.