fbpx

Optakt: Real Sociedad - FC Barcelona

FCBARCELONA.DK - 14.12.19

© Getty Images
// Real Sociedad

Det ligner på forhånd en rigtig svær opgave for Ernesto Valverde og hans spillere, når de i eftermiddag gæster Real Sociedad, der indtager en 4. plads i ligaen. Læs her vores optakt til dagens kamp.

Det er nr. 4 i ligatabellen der tager imod nr. 1, så det er ikke helt forkert at tale om topkamp i La Liga. Opgøret kommer blot en uge efter at Barca flot hentede tre point ude mod Atlético Madrid i et andet topbrag.

Anoeta er historisk set en svær bane for Barca, og for andre hold, for den sags skyld. Dog har catalanerne hentet sejre i deres to seneste besøg i San Sebastian, hvilket giver grundlag for lidt optimisme.

Dertil kommer, at Real Sociedad ikke har været uovervindelige på eget græs i denne sæson, hvor de har tabt til hold som Getafe og Levante, samt spillet uafgjort mod Leganés. Modsat besejrede de Atlético Madrid med 2-0 og det vidner om stor styrke.

På sit pressemøde i går erkendte Valverde da også, at han forventer en svær kamp. 'Anoeta er altid et af de sværeste steder at besøge. Vi har vundet de to seneste år, men før det var der en stime med nederlag. De gør det godt lige nu og ligger på en fjerdeplads. De har rigtig gode spillere i front' kom det fra Barca-træneren.

Barca har oplevet store problemer på udebane i denne sæson, men holdets tre seneste udekampe er vundet mod henholdsvis Leganés, Atlético og Inter, så måske der er kommet bedre styr på dette område.

Barca tager til Baskerlandet uden de skadede Dembélé og Arthur, mens Alba og Semedo er meldt klar igen. Det gav følgende trup til opgøret: Ter Stegen, Neto, Semedo, Piqué, Lenglet, Umtiti, Todibo, Alba, Busquets, Rakitic, De Jong, Vidal, Sergi Roberto, Aleña, Messi, Suárez, Griezmann, Fati og Pérez.

Real Sociedads træner, Imanol Alguacil, var på sit pressemøde optimismisk forud for kampen. 'Jeg bekymrer mig ikke om Barcelona, men om hvad vi selv laver. Hvis vi har en god dag, vil vi være nået langt når det handler om at spille med og vinde' sagde han.

Alguacil erkendte dog samtidig, at han frygter Messi. 'Man kan umuligt stoppe Messi. Ikke engang hans egen træner, Valverde, ville vide hvordan det skulle gøres. Han er den bedste spiller der nogensinde har eksisteret. Vi må håbe han ikke har en god dag' fortsatte han.

Kampen fløjtes igang kl. 16.00 og kan ses på Strive Sport.

.:FORSIDE:.