Sådan gik det Barca-spillerne i EM-gruppespillet

FCBARCELONA.DK - 28.06.24

Gruppespillet ved EM i Tyskland er slut og man kender navnene på de lande der er videre til 1/8-finalerne. Barca har elleve spillere med ved slutrunden og vi byder her på et overblik over, hvordan det er gået dem alle.

Barca havde oprindelig 12 spillere udtaget til EM, men Frenkie de Jong måtte melde fra kort inden slutrunden startede. Det skyldtes den ankelskade der holdt ham ude af den sidste del af sæsonen.

De 11 resterende spillere er Torres, Fermín López, Yamal, Pedri, Ter Stegen, Gündogan, Joao Félix, Joao Cancelo, Christensen, Koundé og Lewandowski. Af disse spillere det det kun Lewandowski, der ikke er videre i turneringen.

Sådan er det gået de enkelte spillere:

Lamine Yamal - Spanien
Han er startet inde i to af kampene og har i alt spillet 176 minuttter. Han er noteret for enkelt assist.

Pedri - Spanien
Også han er startet inde i to af Spaniens tre kampe og det er blevet til 130 minutter i alt. Han sad ude i sidste gruppekamp. Pedri har lagt en enkelt assist.

Ferran Torres - Spanien
Startede inde i sidste gruppekamp mod Albanien, hvor han scorede det spanske mål i 1-0 sejren, hvor han blev kåret til kampens bedste spiller. Torres har i alt spillet 94 minutter.

Fermín López - Spanien
Han så de to første kampe fra bænken, men spillede de sidste 26 minutter mod Albanien.

Ilkay Gündogan - Tyskalnd
Den tyske anfører er startet inde i alle tre kampe. Han spillede alle minutter i de to første og har i alt været på banen i 264 minutter. Gündogan scorede mod Ungarn, hvor han også lagde en assist og blev kåret til kampens bedste spiller.

Marc-André ter Stegen - Tyskland
Barca-keeperen må se Manuel Neuer få al spilletiden, så det er ikke blevet til et eneste minut på banen.

Andreas Christensen - Danmark
Forsvarsspilleren har spillet samtlige minutter i alle tre kampe for Danmark. Han er således den af Barcas spillere, der har spillet flest minutter, sammen med Koundé.

Robert Lewandowski - Polen
En muskelskade holdt ham ude af første gruppekamp, mens det blev til en halv time i den næste. Han spillede hele kampen mod Frankrig, hvor han udlignede til 1-1 på et straffespark.

Jules Koundé - Frankrig
Ligesom hos Barca spiller Koundé højre back for Frankrig og han har spillet samtlige minutter i de tre gruppekampe.

Joao Cancelo - Portugal
Han startede inde i de to første kampe og har i alt spillet 157 minutter. Han blev sparet i sidste kamp mod Georgien.

Joao Félix - Portugal
Han så Portugals to første kampe fra bænken, men fik alle 90 minutter mod Georgien.