fbpx

Xavi: 'Koundé og Araújo spiller hvor jeg bestemmer'

Simon Arun Vrábel - 03.12.23

// Ronald Araujo // Jules Koundé

Inden kampen mod Atlético Madrid har der været fokus på højrebacken, hvor både Araújo, Koundé og Cancelo kan spille. Selvom Araújo forleden udtalte, at han helst vil spille centralt, så slog Xavi fast, at det i sidste ende er ham der bestemmer.

På trods af, at Xavi hentede João Cancelo med henblik på at dække højreback-positionen, så har cheftræneren i flere kampe benyttet portugiseren i forsvarets venstre side, hvilket har betydet, at Ronald Araújo og Jules Koundé på skift har måttet rykke ud på højrekanten, og netop den disposition har været i fokus inden kampen mod Atlético Madrid.

Det var i et interview med BeIN Sports, at Ronald Araújo satte yderligere fokus på situationen, da han blev citeret for at sige følgende. 'Hvis jeg skal sige sandheden, så kan jeg ikke lide at spille som højreback, og jeg vil helst bare spille i midterforsvaret'.

Artiklen fortsætter under annoncen


Netop den udtalelse blev Xavi bedt om at forholde sig til på pressemødet inden kampen mod Atlético Madrid, og her var cheftræneren meget klar i spyttet.

'Deres landstrænere kommer til at få et problem, for hos dem begge spiller de også højreback', indledte Xavi med henvisning til, at Didier Deschamps jævnligt bruger Koundé på højrebacken for det franske landshold, ligesom Ronald Araújo i den seneste landsholdssamling med Uruguay også dækkede positionen til højre i forsvaret.

'Hos os er de centerbacks, selvom de også kan dække højrebacken. Det er der ingen grund til at diskutere det, og jeg har talt med dem begge om, at de tilpasser sig holdet. Koundé og Araújo spiller hvor jeg bestemmer’, kom det utvetydigt fra den catalanske cheftræner.

Af de 54 kampe som Jules Koundé har spillet for Barca har 21 af dem været som højreback imens Ronald Araújo har spillet 20 kampe ud af 125 for Barcas førstehold i forsvarets højre side.

.:FORSIDE:.