Referat: FC Barcelona – Real Valladolid 7 - 0

FCBARCELONA.DK - 31.08.24

// Valladolid

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Cubarsí (Sergi Domíngiez 61’), Martínez, Balde, Casadó (García 61’), Pedri (Fermín 62’), Olmo (Torre 85’), Raphinha, Yamal, Lewandowski (Torres 74’)

Bænk: Peña, Astralaga, Gerard Martín, Sergi Dominguez, Fort, Eric García, Pablo Torre, Fermín, Pau Victor og Ferran Torres.

Mål: 1-0 Raphinha (20’), 2-0 Lewandowski (24’), 3-0 Koundé (45’), 4-0 Raphinha (65’), 5-0 Raphinha (72’), 6-0 Olmo (83’), 7-0 Torres (86’)

Barca skulle forsøge at hente sin fjerde sejr i træk i La Liga, da oprykkerne fra Real Valladolid lagde vejen forbi Estadi Olímpic. Her startede Dani Olmo på banen for første gang siden sit skifte, mens det var Marc Casadó der afløste den knæskadede Bernal på midtbanen.

Barca satte sig straks tungt på spillet og allerede i det 4. minut var det meget tæt på at give udbytte. Barca gennemførte et flot angreb med hurtige pasninger, hvor Lewandowski fik sendt bolden ind til Olmo, der måtte se sit forsøg prelle af på stolpen. Valladolid var presset tilbage foran eget felt, mens Barca forsøgte at finde huller i gæsternes defensiv. Det lykkedes i det 10. minut, hvor Raphinha sendte et godt afsted som målmanden afværgede. Olmo var klar på riposten og sendte bolden i nettet, men målet blev annulleret for en snæver offside. Kort efter afsluttede Lewandowski fra kanten af feltet, men bolden sad lige på målmanden.

Barcas dominans var total og det virkede kun som et spørgsmål om tid, før at hjemmeholdet ville komme foran. Man skulle kun vente indtil det 20. minut, hvor Cubarsí sendte en høj bold frem til Raphinha, der flot tog den ned med brystet og prikkede den forbi målmanden. Flot scoring af brasilianeren og fortjent 1-0 Barca. Blot fire minutter senere blev det 2-0. Yamal sendte en bold frem der bragte Lewandowski total fri foran mål og hans skud gik under målmanden og i nettet. Det var polakkens fjerde scoring denne sæson. Kort efter var Valladolid for første gang i nærheden af Barcas felt og fik afsluttet, men bolden gik langt forbi mål.

Valladolid var totalt overmatchet mod et veloplagt Barca-mandskab, der fik flot opbakning på Estadi Olímpic. Der var konstant fare på færde foran gæsternes felt og publikum sad og ventede på det næste mål. Det kunne være kommet i det 42. minut, da Olmo modtog bolden i feltet, men igen måtte han se træværket komme i vejen for en scoring. Det varede dog ikke mange minutter inden at tilskuere fik den scoring de ventede på. I halvlegens tillægstid fik Barca et hjørnespark, hvor bolden faldt ned til Koundé, der via indersiden af stolpen gjorde det til 3-0. Det blev slutningen på en flot første halvleg af Barca, hvor deres føring på tre mål ikke var et eneste mål for stor.

Barca fortsatte i samme spor efter pausen. Der var godt fart i kombinationerne og Barca gik målrettet efter den næste scoring. Der var konstant fare på færde og i det 55. minut burde Olmo havde scoret efter et fantastisk angreb, men hans afslutning med hælen gik forbi mål. Lige efter blev Raphinha blev spillet fri i feltet til en stor mulighed, men her fik målmanden pareret. Gæsterne kunne slet ikke følge med og i det 58. minut var det Lewandowski der blev spillet fri, men for tredje gang i kampen tog bolden stolpen. Netop som uret havde rundet en time, skiftede Flick tre mand ud, da Sergi Dominguez, Eric García, Fermín afløste Cubarsi, Casadó og Pedri. For Dominguez’ vedkommende var der tale om debut.

I det 65. minut kunne Valladolid ikke holde stand længere. Barca drev gæk med deres forsvar, hvor Lewandowski lidt heldigt fik sendt bolden videre til Raphinha, der nemt kunne score i det tomme mål til 4-0. Den solide føring fik ikke Barca til at slå op i banen, for i det 72. minut blev der scoret til 5-0. Valladolid fik et hjørnespark, hvor Yamal fik fat på bolden ved eget felt. Han tog på et rent soloraid op af banen, inden han lagde en genial pasning i dybden til Raphinha, der køligt sparkede bolden mellem benene på målmanden. Fantastisk opspil af Yamal. Lige efter blev Lewandowski afløst af Ferran Torres. I det 79. minut kom gæsterne til deres kun anden afslutning i opgøret, hvor bolden blev sendt over mål.

Barca var ikke færdige endnu, selvom det i en kort periode så ud til, at de slækkede lidt på tempoet. I det 83. modtog Olmo bolden i feltet, hvor han tog nogle gode træk der bragte ham fri, hvorefter han køligt lagde bolden ind ved fjerneste stolpe. 6-0 og ren opvisning, men den var ikke slut endnu, for blot to minutter senere lå bolden igen bag den stakkels Valladolid-keeper. Raphinha modtog bolden i venstre side og sendte den hårdt ind foran mål, hvor Torres kom løbende og scorede til 7-0. Lige inden målet var Olmo blevet afløst af Pablo Torre. Dommeren var nådig overfor Valladolid ved kun at lægge to minutter til, for Barca fortsatte deres offensiv og der opstod et par farlige situationer i slutminutterne, men uden at der kom flere mål.

Det sluttede derved med en fantastisk 7-0 sejr efter en nærmest perfekt kamp, hvor der var tale om ren opvisning fra første til sidste minut.