Referat: FC Barcelona – Real Sociedad 1 - 0

// Real Sociedad // Copa del Rey

FC Barcelona: Ter Stegen, Araujo, Koundé, Christensen (Alonso 90’), Balde (Raphinha 77’), Busquets, De Jong, Gavi, Pedri (Kessié 77’), Dembélé (Fati 84’), Lewandowski

Bænk: Peña, Tenas, Bellerín, Sergi Roberto, García, Alonso, Alba, Kessié, Torre, Fati, Raphinha, Torres

Mål: 1-0 Dembélé (52’)

Det handlede om kvartfinalen i Copa del Rey, da Barca tog imod Real Sociedad på Spotify Camp Nou. Det skulle afgøres i denne ene kamp, hvem der ville få en plads i semifinalen. Xavi valgte endnu en at stille med kun to angribere og fire mand på midtbanen.

Barca lagde ud med god fart i bolden og de fik hurtigt et overtag. Bolden blev spillet hurtigt rundt og spillet var målsøgende. Det var dog først i det 10. minut at de var tæt på første gang, da Gavi sendte et skud tæt forbi mål. Minuttet efter lykkedes det for Lewandowski at sende bolden i nettet, men bolden havde strejfet De Jong tæt foran mål og han stod offside, så målet blev annulleret. Barca fortsatte de gode takter og efter et kvarter var det Dembélé der afsluttede, men også her strøg bolden lige forbi.

Barcas genpres var godt og det betød at gæsterne ikke var på bolden særlig længe af gange, så alt foregik på Barcas præmisser. Det var tæt på at give resultat i det 20. minut da Dembélé fandt De Jong i feltet, men også her strøg bolden tæt forbi mål. Real Sociedad var sjældne gæster foran Barcas felt, men efter en halv time fik de god hjælp af Balde, der smed bolden væk på egen banehalvdel. Det gav en omstilling til baskerne hvor bolden endte hos Kubo, der sendte et brag af et skud på overliggeren. Her var heldet med Barca.

To minutter efter var det Pedri der fik sendt et godt skud afsted, men målmanden kom ned og afværgede. Real Sociedad begik en del frispark og i det 37. minut blev de reduceret til 10 mand, da Brais fik direkte rødt for et svinsk frispark mod Busquets, der fik knopperne plantet på sit skinneben. Heldigvis kunne Barcas anfører spille videre. Trods overtallet lykkedes det ikke for Barca at skabe noget foran mål i halvlegens sidste minutter. Det stod derfor stadig 0-0 ved pausen efter 45 minutter gode minutter af Barca.

Anden halvleg blev indledt med en kæmpe afbrænder af Koundé efter en dødbold, hvor Araujo fandt franskmanden i feltet i fri position, men han ramte bolden skævt. To minutter senere blev der jublet på Camp Nou, for her blev Real Sociedad fanget højt på banen, så Koundé kunne sende Dembélé alene mod mål. Han bankede bolden op i målhjørnet til en flot og fortjent 1-0 føring. Kort efter begik Busquets frispark på kanten af eget felt og det tog Kubo sig af, men bolden tog den catalanske mur.

Trods undertallet var Real Sociedad godt med og efter en times spil var det meget tæt på en udligning, da Kubo fandt norske Sørloth foran det tomme mål, med på utroligste vis sendte han bolden over. Det var årets afbrænder på Camp Nou. Barca var ikke længere så komfortable i deres spil og Xavi så lidt urolig ud ude på sidelinjen, for i overtal burde holdet ikke opleve problemer. Midt i halvlegen kunne kampen vær blevet lukket, da Dembélé spillede ind til Gavi i feltet, men denne gang var det Barca der måtte se bolden tage overliggeren. Barca fik igen styr på spillet og de satte sig tungt på kampen. Real Sociedad var presset tilbage foran eget felt og Barca ville tydeligvis gerne have det mål der kunne skabe lidt ro.

Det kunne være kommet et kvarter før tid da Dembélé afsluttede, men målmanden kom ned og reddede. Lige efter kom Kessié og Raphinha ind i stedet for Pedri og Balde. Det betød at Barca spillede med et tremands forsvar. I det 84. minut blev Dembélé klappet af banen efter en flot kamp og Fati kom ind i stedet. Lige efter var Lewandowski tæt på efter et hjørnespark, men igen stod målmanden i vejen. I det 89. minut lavede Ter Stegen et skidt udspark lige til Navarro, men Barca-keeperen gjorde skaden god igen med en vigtig redning. Her kunne man høre lettelsens suk på Camp Nou.

Netop som man var gået ind i tillægstiden var det Christensens tur til at blive klappet af banen, da han blev afløst af Alonso. I det 92. minut fik Real Sociedad hjørne, hvor Olasagasti

afsluttede på en returbold, men Ter Stegen stod hvor han skulle med endnu en vigtig aktion. Barca slog kontra, hvor Kessié kom fri og afsluttede, men bolden gik forbi. Mere skete der ikke og Barca kom fortjent videre til semifinalen i Copa del Rey.