Referat: FC Barcelona – Viktoria Plzen 5 - 1

FCBARCELONA.DK - 07.09.22

// Champions League // Viktoria Plzen

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Piqué 46’), Koundé, Christensen, Alba, Kessié (Pablo Torre 80’), Pedri (Gavi 74’), De Jong, Lewandowski, Fati (Torres 65’), Dembélé (Memphis 74’)

Bænk: Peña, Tenas, Araujo, Piqué, García, Balde, Busquets, Gavi, Raphinha, Torres og Memphis

Mål: 1-0 Kessié (13’), 2-0 Lewandowski (34’), 2-1 Sykora (44’), 3-1 Lewandowski (45’), 4-1 Lewandowski (68'), 5-1 Ferran Torres (71')

Barca tog hul på sæsonens Champions League gruppespil med hjemmekampen mod Viktoria Plzen. Her ændrede Xavi en hel del på holdet i forhold til de seneste kampe, for at docere kræfterne hos nogle af stamspillerne.

Barca satte straks de tjekkiske gæster under pres og der blev hurtigt skabt farlige situationer foran Plzens mål, men det var først i det 10. minut at der blev afsluttet for første gang, da Lewandowski fik et skud rettet af til hjørne. Barca fik en del hjørnespark i indledningen og det var netop på et hjørnespark efter 13. minutter, at Barca kom foran. Dembélé sendte bolden ind i feltet hvor Koundé headede videre til Kessié, der med hovedet gjorde det til 1-0. Det var netop den start Barca havde håbet på.

Få minutter senere var det uhyre tæt på igen, da Ansu Fati sendte et langskud meget tæt forbi mål. Barca fortsatte med et klart overtag og gæsterne var under pres. Det så man midt i halvleg da der blev kombineret godt i det tjekkiske felt, men skuddet fra Kessié sad lige i handskerne på målmanden. Kort efter var der dramatik, da Plzen fik sat et sjældent angreb op. Christensen fik stoppet gæsternes Mosquera, der samtidig plantede albuen i ansigtet på danskeren. Dommeren tog VAR i brug for at vurdere om der var straffe til Plzen, men en groggy Andreas Christensen kunne ånde lettet op. Den catalanske dominans fortsatte og tilskuerne Camp Nou sad kun og ventede på det næste mål.

Det fik de i det 34. minut, da Sergi Roberto fandt Lewandowski på kanten af feltet og polakken sendte køligt bolden i nettet ved foden af den ene stolpe. Få minutter senere var meget tæt på en tredje scoring, da Lewandowski smart med hælen spillede Pedri fri. Han fik sendt bolden forbi målmanden, men den blev sparket væk på selve stregen. I halvlegens næstsidste så Barcas defensiv rigtig skidt ud, da Plzen lykkedes med at reducere på et hovedstød af Sykora. Uden på sidelinjen stod en rasende Xavi. Han fik dog hurtigt noget at glæde sig over, for i overtiden scorede Lewandowski til 3-1. Det skete efter en energisk erobring af Dembélé, der sendte til foran mål, hvor polakken fik hovedet på. Det blev slutningen på en underholdende og god halvleg af Barca.

Xavi skiftede ud i pausen, hvor Piqué erstattede Sergi Roberto. Det betød at Kouedé rykkede ud som højre back. Dermed fik Piqué sine første minutter denne sæson. Barca fortsatte med at dominere klart og der var konstant fare på færde foran tjekkernes mål, men de sidste træk eller pasninger lykkedes ikke. Til gengæld var genpresset effektivt og det betød at bolden næsten kun var på catalanske fødder. Mens tilskuerne sad og ventede på endnu en scoring, slog Plzen en hurtig kontra i det 64. minut, men bolden endte langt over mål. Lige efter blev Fati afløst af Ferran Torres.

Man skulle hen til midten af anden halvleg, før at Camp Nou fik den scoring de ønskede sig. Det var den indskiftede Torres den spillede videre til Lewandowski, der igen viste en uhyggelig skarphed med sit tredje mål til 4-1. Der gik blot tre minutter inden at bolden igen lå bag tjekkernes målmand. Det var Dembélé der lagde en høj følt pasning ind i feltet, hvor Torres flot fik flugtet den i nettet til 5-1. Flot scoring og de mere end 77.000 tilskuere på Camp Nou jublede.

Med et kvarter tilbage af kampen kom Gavi og Memphis på banen og afløste Pedri og Dembélé, der begge blev klappet af banen efter en flot indsats. Kampen var afgjort og det benyttede Xavi til at give debut til den unge Pablo Torre, da han 10 minutter før tid afløste Kessié. Dampen gik lidt af Barcas spil, men de fastholdt kontrollen med opgøret og Plzen fik ikke lov til at skabe noget seriøst. Der skete derfor ikke det store i kampens sidste minutter og Barca kunne uden problemer kører den sikre sejr i hus til en perfekt start på Champions League gruppespillet.