fbpx
Annonce

Aviser: Barca og Nike nærmer sig ny 10-årig aftale

Peter Vyff - 23.04.24

 

 

 


Barca annoncerede omkring årsskiftet, at man ikke havde tænkt sig at fortsætte samarbejdet med trøjesponsoren Nike. Det forlyder dog nu, at parterne nærmer sig en ny 10-årig aftale, hvilket skyldes et markant forbedret tilbud fra amerikanerne.

Joan Laporta gjorde det tidligere i år klart, at den nuværende aftale med Nike slet ikke levede op til den markedsføringsværdi som Barca har globalt. Præsidenten har sidenhen forsøgt at komme ud af kontrakten med sportstøjsgiganten, men det er endnu ikke lykkes.

Catalanerne har derfor også måtte sætte forhandlingerne med Puma på pause, selvom deres tilbud er langt bedre end aftalen med Nike. Amerikanerne har dog forstået budskabet fra Laporta, og de har efterfølgende sendt flere forbedrede tilbud Barcas vej.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det er nu ifølge aviserne Sport og Marca endt ud i en ny 10-årig aftale, der lige nu evalueres af ledelsen. Den nye kontrakt indeholder en årlig betaling på 120 mio. euro, hvilket er tæt på det samme som Puma tidligere har tilbudt, samt inkluderer tilbuddet også en underskriftsbonus på 100 mio. euro.

Barcas nuværende aftale beløber sig til 85 mio. euro årligt, og Nike har altså forbedret deres tilbud markant. Det skyldes angiveligt også en nylig rapport fra UEFA, der kunne fortælle, at catalanerne er det hold i fodboldverdenen, der det sidste års tid har solgt flest trøjer og merchandise.

Den nye aftale er dermed også en understregning af Barcas globale styrke rent brandmæssigt, og altså også årsagen til, at Nike ikke ønsker at miste det årelange samarbejde. Parterne menes at være i fremskredne forhandlinger, og aftalen kan lukkes allerede i den nærmeste fremtid.

// Nike
.:FORSIDE:.