fbpx

Barca har før klaret sig fint uden Pedri og De Jong

Peter Vyff - 06.03.24

// Frenkie de Jong // Pedri

Xavi må igen undvære Pedri og Frenkie de Jong, der begge måtte forlade banen med skader i søndags. Holdet må undvære midtbanespillerne et stykke tid tid, men heldigvis har man hidtil klaret sig udemærket uden duoen.

Skaderne bliver ved med at hagle ned over Barcas spillertrup, der har været ekstremt hårdt ramt i denne sæson. Catalanerne mistede i søndagens kamp mod Athletic Club, både Pedri og Frenkie de Jong til skader, der holder dem ude i mindst fire uger.

Det er et hårdt slag for Barca, der ihærdigt forsøger at følge med Real Madrid i toppen af La Liga, og samtidig skal forsøge at besejre Napoli i Champions League. Skaderne til Pedri og De Jong kan derfor ende med at få store konsekvenser for sæsonens resultater, da de begge har været faste startere under Xavi.

Artiklen fortsætter under annoncen


Cheftræneren har dog også måtte undvære midtbane-duoen tidligere i sæsonen, hvor holdet har klaret sig ganske udmærket i deres fravær. Barca har i alt spillet otte kampe, hvor hverken Pedri eller De Jong har været en del af truppen, og her er det i alt blevet til fem sejre.

Det er samtidig også blevet til to uafgjorte, imens det eneste nederlag kom til Real Madrid i La Liga på hjemmebane. Catalanerne har derfor vist, at de kan klare sig uden de to nøglespillere, men det er dog værd at bemærke, at Xavi denne gang også må undvære Gavi på midtbanen.

Cheftræneren er derfor efterladt med Ilkay Gündogan, Fermín López og Oriol Romeu på den centrale midtbane, hvor Sergi Roberto og Andreas Christensen også kan være behjælpelige. Det er langt fra et ønskescenarie for Barca, der har flere hårde kampe i vente, deriblandt mod Napoli og Atlético Madrid.

Der bliver derfor hårdt brug for især Fermín, der forventes at få en stor rolle i de kommende uger. Skaderne betyder også, at der bliver trukket endnu et stort læs på Gündogan, som Xavi ellers i et stykke tid har ville give en pause.

dejong47F

 

.:FORSIDE:.