fbpx

Dani Alves har nu siddet varetægtsfængslet et år

FCBARCELONA.DK - 22.01.24

// Dani Alves

Barca-ikonet Dani Alves har nu rundet et år i fængsel, hvor han stadig venter på en afgørelse i sagen mod ham omkring anklagerne for voldtægt ved nytår 2022. Brasilianeren risikerer op til ni års fængsel.

Det spanske retsvæsen frygter at Dani Alves vil flygte hjem til Brasilien, hvis han løslades mens anklagerne mod ham undersøges. Spanien har ingen udleveringsaftale med Brasilien og derfor har Alves siddet varetægtsfængslet siden sin anholdelse den 20. januar 2023.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det var på et diskotek i Barcelona lige før nytår 2022, at Alves angiveligt har seksuelt misbrugt en kvinde, der senere meldte ham til politiet. Siden har sagen været efterforsket og retssagen mod brasilianeren ventes snart at gå i gang.

Anklageren kræver ni års fængsel af Alves samt en erstatning på 150.000 euro til kvinden. Vurderingen er at Alves har en dårlig sag, ikke mindst fordi han har ændret forklaring flere gange i starten af forløbet. Der var tidligere forlydender om et muligt forlig, men det ser ikke ud til at blive tilfældet.

Dani Alves spillede i otte sæsoner for Barca i perioden 2008 til 2016, hvor det blev til 391 kampe og 21 mål. I januar 2022 vendte han overraskende tilbage og spillede en halv sæson mere for klubben, hvor det blev til 17 kampe mere..:FORSIDE:.