fbpx
Annonce

De Jong skal sænke lønkrav for at blive hos Barca

Peter Vyff - 24.04.24

// Frenkie de Jong

Frenkie de Jong går angiveligt en usikker sommer i møde, hvor han kan være på vej til at forlade Barca. Catalanerne har ellers tidligere afvist at sælge hollænderen, men hans store lønpakke kan betyde, at han i sidste ende bliver solgt.

Ledelsen har i efterhånden flere sæsoner forsøgt at nedbringe lønudgifterne, der under den tidligere præsident, Josep Maria Bartomeu, steg til astronomiske højder. Det er heldigvis lykkedes at få flere spillere til at sænke deres lønkrav og underskrive nye kontrakter, men omkostningerne er fortsat alt for høje.

Catalanerne er derfor også stadig i problemer i forhold til at nå i mål med Financial Fair Play, og lønnen skal derfor sænkes yderligere. Der er således en del fokus på Frenkie de Jong, der er den bedst betalte spiller i førsteholdstruppen, og til næste sæson stiger hans løn kun yderligere.

Artiklen fortsætter under annoncen


Ledelsen har derfor ifølge avisen AS tænkt sig at bede hollænderen om at tage imod en lønnedgang, hvis han skal fortsætte hos Barca efter sommerferien. Den 26-årige De Jong er på kontrakt hos Barca indtil 2026, og hans løn kommer kun til at stige frem mod aftalens udløb.

Midtbanespilleren er samtidig et varmt navn på transfermarkedet, der med en salgspris på 70-80 mio. euro kan stabilisere den catalanske økonomi. Ledelsen er derfor nødt til at tage stilling til hans fremtid denne sommer, hvis man skal forsøge at få solgt ham til højest mulige pris.

Hollænderen selv skulle efter sigende også have åbnet op for at tage afsked med Barca, der hentede ham hos Ajax tilbage i 2019. Flere Premier League-hold skulle være interesserede, ligesom også Paris Saint-Germain og Bayern München har ham på blokken.

For nu, er De Jong dog fortsat en vigtig spiller for Barca, selvom han forleden blev meldt ude for sæsonen, efter han pådrog sig en ankelskade mod Real Madrid. Midtbanespillerens fremtid afhænger dog i høj grad af, hvem der overtager trænerposten efter Xavi, og hollænderen blive solgt til sommer, har han dermed allerede spillet sin sidste kamp for Barca.

.:FORSIDE:.