fbpx
Annonce

De to yngste mandskaber mødes i Champions League

Peter Vyff - 03.04.24

// PSG // Champions League

Kampene imellem Barca og Paris Saint-Germain ser ud til at blive nogle af de mest seværdige i dette års Champions League. Det bliver samtidig også et opgør mellem de to yngste tilbageværende mandskaber i turneringen.

Barca skal i næste uge forsøge at få et godt udgangspunkt mod Paris Saint-Germain, når holdene mødes i den første kvartfinale på Parc de Princes. Der er efterhånden en historisk rivalisering mellem de to storhold, der både har taget sine kampe på- og udenfor banen.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Situationen på holdene er dog noget anderledes end for bare et par år siden, hvor langt større fodboldnavne prægede spillertrupperne. Der er dog stadig navne som Robert Lewandowski og Kylian Mbappé, men de flankeres nu istedet at spillere som Lamine Yamal og Warren Zaïre-Emery, der stadig er teenagere.

Og mængden af unge spillere er tydelig at se hos både Barca og PSG, der har de to yngste tilbageværende mandskaber i Champions League. Catalanerne har den næstyngste spillertrup med en gennemsnitsalder på 24,8 år, der er båret af spillere som Yamal, Pau Cubarsí, Pedri, Gavi og Fermín Lopez.

Veteranerne som Lewandowski, Marc-André ter Stegen, Sergi Roberto, Marcos Alonso og Ilkay Gündogan trækker dog alderen op, men de er med til at give truppen en uvurderlig rutine. Pariserne er derimod det yngste hold i turneringen med en gennemsnitsalder på bare 24,4 år.

Det skyldes især unge talenter som den 18-årige Zaïre-Emery, Bradley Barcela, Lucas Beraldo og Nuno Mendes. Rutinen kommer hovedsageligt fra defensiven med den aldrende Marquinhos i spidsen, og Gianluigi Donnarumma, der trods sine 25 år, har været i spillet længe.

Den ældste spillertrup tilhører ikke overraskende Atlético Madrid, der har en gennemsnitsalder på 28,6 år. Spanierne er skarpt efterfulgt af naboklubben Real Madrid med et gennemsnit på 27,2 år, trods unge spillere som Jude Bellingham, Eduardo Camavinga og Rodrygo.

cubarsi17F

.:FORSIDE:.