fbpx

Er det godt eller skidt hvis Messi vælger at rejse?

FCBARCELONA.DK - 17.08.20

// Lionel Messi


I går aftes opstod der forlydender om, at Leo Messi har meddelt klubbens ledelse, at han ønsker sin kontrakt ophævet. Spørgsmålet er om det vil være godt eller skidt, hvis holdets markant største profil stopper.

Alle hold ville elske at have Messi på deres hold og skulle argentineren vælge at vende Barca ryggen, vil der være kø for at få hans underskrift på en kontrakt. Samtidig er det en realitet, at Barca ikke har evnet at få udbytte af, at have verdens bedste spiller, i hvert fald ikke når det gælder Champions League, som klubben ikke har vundet i fem år.

Rejser Messi vil han efterlade sig et massivt tomrum i Barca, et tomrum som ingen anden spiller kan fylde ud. Alligevel er der delte meninger om det vil være godt eller skidt, at slippe for afhængigheden af Messi, så andre spillere kan udvikle sig og tage større ansvar.

Realiteterne er, at alt efterhånden drejer sig om Messi. Han er anfører, han skal styre spillet, skabe chancerne, lave oplæg og score mål. Holdkammeraterne søger ham konstant og giver ham ansvaret for at skabe noget. Tidligere havde Messi både Xavi, Iniesta og Neymar til at hjælpe sig, men de seneste år har han været meget alene.

Messi er blevet så stor i Barca, at han måske fylder for meget og ubevidst spærrer for andre og sågar hæmmer holdets muligheder, fordi alt skal gå gennem ham. Her kan et stop løsne op for meget af det.

Modsat er Messi stadig verdens bedste spiller, som alle hold drømmer om, at have på sit hold. Det burde udelukkende være en fordel, at have en spiller der er så meget bedre end alle andre, men måske det ikke længere er tilfældet i Barca.

For blot få måneder siden var der næppe nogen der kunne finde på at ønske Messi væk, men holdningen er ved at vende, selvom det store flertal af Barca-fans nok vil ærgre sig gevaldigt over, hvis han vælger at rejse.

Den ideelle situation ville være, at Barca køber nogle spillere der kan tage noget af ansvaret af Messis skuldre, f.eks. Neymar, men pengene til den slags store investeringer bliver svære at finde. Man håbede at Dembélé og Coutinho kunne løfte opgaven, men sådan gik det ikke.

Er der hold i rygterne om Messis ønske om at komme væk, bliver det utroligt spændende at se, hvordan holdet vil klare sig uden verdens bedste spiller.

.:FORSIDE:.