fbpx

Formstærke Real Sociedad har det svært mod Barca

Simon Arun Vrábel - 25.01.23

// Real Sociedad // Copa del Rey

Selvom det er et formstærkt Real Sociedad-mandskab som i aften gæster Camp Nou i Copa del Rey-kvartfinalen, så har de ikke vundet en kamp mod Barca siden 2016 og især på udebane har de haft store problemer.

Onsdag aften skal Barca forsøge at spille sig videre til semifinalen i Copa del Rey i jagten på sæsonens andet trofæ. Modstanderen hedder Real Sociedad som i øjeblikket er inde i en rigtig god periode, men som gæster på Camp Nou, har de historisk set haft store problemer både med at score mål og få point.

Real Sociedad ligger i øjeblikket nummer tre i La Liga, kun tre point efter Real Madrid på andenpladsen. Det flotte resultat er kommet efter en række gode resultater og kun fire nederlag i alt. Her er det kun Barca og Real Madrid som har tabt færre gange end aftenens modstander og med en målscorer med 28-18, vidner det om en stærk modstander.

Artiklen fortsætter under annoncen


Op til onsdagens kvartfinale kommer Real Sociedad til Spotify Camp Nou med fem sejre i bagagen og en målscorer på 9-2 og selvom det er på bekostning af mindre stærke hold som f.eks. Mallorca, Almeria og Rayo Vallecano, så betyder det, at selvtilliden er i orden hos holdet, der har interessante navne i truppen som Martin Zubimendi, David Silva, Mikel Oyarzabal og norske Alexander Sorloth.

Når man kigger på de to klubbers indbyrdes opgør så er der god grund til at smile hvis man er Barca-fan, for catalanerne har vundet de sidste fire ud af fem kampe og målscoreren er på hele 13-5 i Barcas favør. Tilbage i 2021 spillede man 1-1 i den spanske Supercup, men sidste opgør vandt man 1-4 i San Sebastián og ellers har man vundet både 4-2 og 1-6 i løbet af de seneste fem opgør.

Kigger man endnu længere tilbage så tegner der sig faktisk et billede af, at Barca normalt har et godt tag på den ellers farlige Real Sociedad-offensiv, for man skal helt tilbage til den 9. april 2016 for at finde den sidste Real Sociedad sejr. Skal man finde den sidst gang at Barca satte point til på Camp Nou bliver man nødt til at puste støv af historiebøgerne, for det sidste uafgjorte resultat var tilbage i 1995 og det sidste nederlag var i 1991.

Alt kan dog ske i en pokalkvartfinale, som skal afgøres over én kamp og som et ikke helt irrelevant tvist til onsdagens opgør, så dømmes det af ingen andre end Jesus Gil Manzano. Ham husker Robert Lewandowski med stor sikkerhed, for sidste gang de to mødte hinanden, udviste Manzano den polske stjerne og var efterfølgende skyld i, at Lewandowski fik tre spilledages karantæne for at pille ved sin næse, en bevægelse der blev tolket som respektløs.

Kampen som spilles kl. 21.00 vises desværre ikke på dansk tv..:FORSIDE:.