fbpx

Historien om Messis Maradona-trøje

Rune Stentoft Arlbjørn - 02.12.20

© Getty Images
// Lionel Messi // Maradona

I sidste uge afgik Diego Maradona ved døden i en alder af 60 år i sit hjem i Tigres. I storsejren over Osasuna hyldede Messi efterfølgende Maradona med en Newell's Old Boys-trøje.

Tilbage i 1993 skiftede Diego Maradona til Rosario-klubben Newell's Old Boys efter en længere karriere i Europa. Senere fik han så sin debut i en træningskamp mod ecuadorianske Emelec. Det er fra denne kamp, at den Newell's-trøje, som Messi bar mod Osasuna, stammer fra.

En argentinsk trøjesamler ved navn Sergio Fernández fik fat på trøjen. Den trøje overrakte han siden til Leo Messi ved VM i Rusland i 2018. Siden har Messi gemt trøjen i sit private museum. Det var på den måde at Messi fik fat på trøjen.

Søndag fik Messi så ved en vemodig anledning i kampen mellem Barca og Osauna med sit mål muligheden for at tage trøjen i brug og hylde Diego Maradona. En hyldest som for altid vil blive husket i fodboldhistorien.

Der går også en anden historie om sammenhængen mellem Messi og Maradona fra Maradonas debut for Newell's mod Emelec. Den dag var en seks-årig Lionel Messi nemlig til stede på stadion i Argentina, hvor han i pausen af kampen var inde og jonglere på banen.

.:FORSIDE:.