fbpx

OK fra UEFA til Barcas Champions League deltagelse

FCBARCELONA.DK - 28.07.23

// Champions League // Jose Maria Enriquez Negreira

Der har været spekuleret i, at den meget omtalte Negreira-sag kunne koste Barca deltagelsen i Champions League, men i går udsendte UEFA en officiel meddelelse om, at klubbens deltagelse er godkendt.

Negreira-sagen handler om påstået bestikkelse for at påvirke dommere i Barcas kampe, noget som klubben kategorisk har afvist. Sagen undersøges stadig af de spanske myndigheder, men indtil nu er ingen beviser kommet på bordet og en endelig afklaring kan have meget lange udsigter.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det er nok årsagen til, at UEFA ikke ser den store mening i, at holde Barca på pinebænken længere. Der var forlydender om, at de overvejede at udelukke Barca af Champions League på grund af netop Negreira-sagen, men når klubben ikke er dømt for noget som helst, er det umuligt for UEFA at udstede en straf.

'FC Barcelona er foreløbigt godkendt til at deltage i UEFA's klubturneringer i 2023/24' lyder det fra fodboldorganisationen i den officielle udmelding.

Her skal man hæfte sig ved ordet 'foreløbigt', for UEFA afviser ikke at der kan komme en straf senere. 'Vi forbeholder os retten til en fremtidig beslutning om deltagelse eller udelukkelse fra UEFA's klubturneringer. Vi holder os orienteret om udviklingen i undersøgelserne' lyder det videre i udmeldingen.

Der er godt gang i kvalifikationskampene til Champions League gruppespillet, som Barca allerede er sikret en plads i, som vinder af La Liga. Lodtrækningen til grupperne finder sted om cirka en måned, helt præcist den 31. august..:FORSIDE:.