fbpx

Piqués mange advarsler giver panderynker

FCBARCELONA.DK - 06.11.19

© Getty Images
// Gerard Piqué

Selvom Piqué kun har spillet 14 kampe indtil nu denne sæson, har han fået hele 9 gule kort, hvilket er to mere end hele sidste sæson. Det er en udvikling der giver andledning til bekymring i klubben.

Gerard Piqué kunne som en af de få Barca-spillere være sin indsats bekendt i gårsdagens Champions League kamp mod Slavia Prag, selvom han havde sin andel af de mange fejl der blev begået.

I en situation blev han tøret af en modstander og her greb han til et professionelt frispark, for at forhindre et tjekkisk overtal i en omstilling. Det gav korrekt et gult kort.

Det gule kort er i sig selv ikke den store nyhed, for forsvarsspillere hiver en del advarsler i løbet af en sæson. For Piqués vedkommende var der dog tale om det 9. gule kort i blot 14 kampe.

Det er et usædvanligt højt antal advarsler så tidligt på sæsonen. De foregående sæsoner er det blevet til henholdsvis 7, 12 og 8 advarsler til ham, vel at mærke over en hel sæson.

Hans rekord er fra sæsonen 2015/16 hvor han fik 17 gule kort, så den rekord er han godt på vej til at slå, her hvor man ikke engang er nået en tredjedel hen i sæsonen.

Det diskuteres hvad der er årsagen til de mange advarsler. De fleste er enige i, at Piqué ikke har sænket sit niveau. Forklaringen vurderes nærmere at være, at holdets spillemæssige problemer har bragt ham i nogle svære situationer. De mange advarsler er altså et symptom på holdets problemer.

Det gule kort mod Slavia Prag betyder, at Piqué må sidde ude med karantæne i nøglekampen mod Dortmund om tre uger.

.:FORSIDE:.