fbpx

Referat: FC Barcelona – Bayern München 2 - 8

FCBARCELONA.DK - 14.08.20

© Getty Images
// Champions League // Bayern München

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Vidal, Sergi Roberto, De Jong, Messi, Suárez.

Bænk: Neto, Iñaki Peña, Junior, Griezmann, Dembélé, Fati, Puig, Araujo, Monchu, Mingueza og Reis

Mål: 0-1 Müller (3’), 1-1 Alaba, selvmål (7’), 1-2 Perisic (22’), 1-3 Gnabry (27’), 1-4 Müller (30’), 2-4 Suárez (57’), 2-5 Kimmich (63’), 2-6 Lewandowski (82’), 2-7 Coutinho (85’), 2-8 Coutinho (89’)

Barca og Bayern mødtes I Champions League kvartfinalen, et opgør der blev spillet I Lissabon og som skulle afgøres over denne ene kamp. Busquets og Vidal vendte tilbage til holdet, efter at have siddet ude med karantæne mod Napoli. Samtidig valgte Quique Setién at indlede opgøret med en 4-4-2 opstilling, hvilket sendte Griezmann ud på bænken.

Barca lagde ud med en god omstilling i det 2. minut, hvor Boateng med en lang tå forhindrede Suárez i at komme på tavlen. Minuttet efter viste Bayern sin store styrke i angrebet, da Lewandowski og Müller spillede godt sammen, så sidstnævnte kunne banken bolden i nettet til 0-1. Svaret kom hurtigt for Barca, for allerede i det 7. blev der udlignet. Alba blev sendt afsted i dybden, hvor han sendte bolden i ind mod Suárez, men i stedet var Alaba uheldig at ekspedere den i eget net.

Bare to minutter senere var Barca uhyre tæt på at komme foran, da Semedo fandt Suárez i feltet, men Neuer fik pareret. Lige efter sendte Messi en bold ind i feltet, hvor Suárez ikke fik hovedet på, men i stedet tog bolden stolpen. Her manglede Barca marginalerne. Efter den udmærkede start af Barca, var det Bayern der langsomt satte sig på spillet. De vandt de fleste nærkampe og pressede Barca overalt på banen, hvilket gav et par hjørnespark. I det 20. minut lykkedes det for Barca at skabe en god mulighed, hvor Messi trak fri i feltet og afsluttede, men Neuer kom ned og reddede.

Et par minutter efter havde Sergi Roberto et skidt boldtab som gav Gnabry en helt åben mulighed og den missede han ikke. 1-2 til tyskerne. Fem minutter senere var det Ter Stegen der var i gavehumør med et skidt udspark, så Lewandowski kom fri, men Barca-keeperen gjorde skaden god med en vigtig fodparade. Glæden var dog kort for catalanerne, for minuttet efter måtte et udspillet Barca-forsvar se Gnabry gøre det til 1-3. Barca-spillerne var i chok og det blev ikke bedre efter en halv time i en situation, hvor Lenglet slet ikke kunne følge med Kimmich, der sikkert gjorde det til 1-4.

Barca var fuldstændig nedspillet og Bayern gjorde nærmest hvad der passede dem. De vandt nærkampene og Barcas forsvar virkede rystende usikkert. Tyskerne satte tempoet lidt ned for at spare kræfter og det skabte lidt ro for Barca en periode. Halvlegen sluttede af med en god mulighed ti Suárez, som Neuer tog sig af.

Setien valgte at skifte ud i pausen, hvor Griezmann afløste Sergi Roberto. Bayern lagde godt ud i anden halvleg og kom til et par afslutninger i halvlegens start, men uden at det for alvor var tæt på. Det var det i det 53. minut, da bolden igen lå bag Ter Stegen, men her blev scoringen korrekt annulleret for offside. Barca havde svært ved at gøre sig gældende, men i det 57. minut fik de sat et angreb op og her var der fuldt udbytte. Alba fandt Suárez i feltet, der efter et godt træk reducerede til 2-4. Målet gav catalanerne fornyet håb, men det varede kun til det. 63. minut. Her drev Davies totalt gæk med Semedo og trak ind i feltet, hvor han serverede bolden for fødderne af Kimmich, der let kunne gøre det til 2-5.

Scoringen var et hårdt slag for Barca, der begyndte at virke opgivende i sit spil. Bayern sad tungt på kampen og det meste spil foregik på Barcas banehalvdel. I det 68. minut havde tyskerne scoret igen, hvis det ikke havde været for en mirakuløs blokering af Alba, da Ter Stegen var væk.
Efter 70 minutter var det tid til endnu en offensiv udskiftning hos Barca, da Fati afløste Busquets. Dermed spillede Barca med fire angribere og det gjorde dem samtidig sårbare bagude.

Trods den offensive satsning kom Barca ikke bedre med. Bayerns målmaskine fortsatte og i det 82. minut blev det ydmygende 2-6 på en scoring af Lewandowski, mod et opgivende Barca-forsvar. Hermed var det dog ikke slut med ydmygelsen, for bare to minutter senere blev det 2-7 og den scoring stod den udlejede Coutinho for, et mål han undlod at fejre. Sammenbruddet blev totalt i kampens næstsidste minut, hvor Coutinho igen kom på tavlen mod den klub han tilhører. 2-8 og en historisk nedtur for Barca, der sluttede sæsonen på den værst tænkelige måde.

.:FORSIDE:.