fbpx

Xavi: 'En sejr vil være et stort skridt mod ligaen'

FCBARCELONA.DK - 18.03.23

// Xavi // El Clásico // Real Madrid

Xavi har holdt pressemøde forud for søndagens Clásico, hvor Real Madrid lægger vejen forbi Spotify Camp Nou. Her ville Barca-træneren ikke betegne kampen som afgørende, men et vigtigt skridt mod et mesterskab.

'Vi vil forsøge at blive mere dominerende end i vores seneste møde. Vi skal spille en meget større rolle end vi gjorde på Bernabeu i pokalen. Jeg tror det bliver en meget lige kamp og en Clásico er altid uforudsigelig. Det betyder ingenting hvilken form holdene kommer i' indledte han.

Her er nogle af de andre ting som Xavi svarede på.

Artiklen fortsætter under annoncen


Pedri er ikke udtaget:
'Det var lige på kanten og vi vidste der ville være en risiko for, at han ikke blev klar. I sådanne kampe skal man være 100% klar, for ellers er det bedst ikke at være med. Det er ærgerligt, men hans fornemmelse var ikke god. Der er ingen grund til at forcere noget, for det er ikke en finale'.

Hvem er favorit i opgøret?
'Jeg vil sige det er fifty-fifty, måske lidt mere til os, fordi vi spiller på hjemmebane foran vores egne tilhængere'.

Kampens betydning for mesterskabet:
'Det vil være et hårdt slag i bordet hvis vi vinder. Det vil ikke være afgørende, men en sejr vil være et stort skridt mod ligaen. Rent matematisk vil intet være afgjort, for der er stadig mange point at spille om  og vi mangler nogle svære kampe'.

Xavis første Clásico på Camp Nou som træner:
'Jeg er meget motiveret. Jeg er kæmpe Barca-fan og en Clásico motiverer mig ekstra. Desuden er det et godt scenarie for os, på hjemmebane og med et forspring i tabellen'.

Ronald Araujos dueller med Vinicius Jr.:
'Araujo er fysisk stærk og meget hurtig. Han er god til at markere sine modstandere. Han er en verdensklasse forsvarsspiller og blandt de bedste i verden lige nu. Det er en garanti at have ham på holdet og han er gået sejrrigt ud af sine dueller med Vinicius'.

Er der mere pres på Madrid end på Barca?
'Det har jeg ikke rigtig tænkt over. Der er altid pres på Barca for at vinde på hjemmebane, men der er nok lidt mere pres på dem, på grund af deres placering i tabellen'.

Vil en 1-0 sejr på Camp Nou være godt nok for Xavi?
'Hvad er der galt med 1-0? Jeg vil hellere vinde 4-0 eller 5-4, men det er svært at score mod hold der forsvarer sig godt. En sejr på 1-0 vil være et fantastisk resultat'.

Raphinhas betydning for holdet:
'Det er en spiller jeg specielt godt kan lide. Han har personligheden til at spille på et stort hold som Barca. Han har modstået kritikken og vi har haft stor glæde af ham med hans mål og assist. Han gør en forskel i sin første sæson og det er ikke let'..:FORSIDE:.