fbpx

Xavi gav De Jong og Araújo en pause mod Getafe

Simon Arun Vrábel - 23.01.23

// Frenkie de Jong // Ronald Araujo

I søndagskampen imod Getafe undlod Xavi at bruge både Frenkie de Jong og Ronald Araújo selvom begge sad på bænken og det var en tiltrængt pause for begge spillere, som har fået rigtig mange minutter i det nye kalenderår.

To af de spillere, som Xavi har brugt allermest på det sidste, er Ronald Araújo og hollandske Frenkie de Jong. Cheftræneren valgte dog at give begge spillere en tiltrængt pause i søndagens hjemmekamp imod Getafe.

Xavi begyndte denne sæson med Gavi, Sergio Busquets og Pedri på midtbanen, men i efteråret sidste år vippede Frenkie de Jong den unge Gavi af pinden. Siden da har midtbanetrekløveren indbefattet Frenkie de Jong i langt de fleste kampe og man skal da også helt tilbage til oktober måned for at finde en kamp, hvor hollænderen ikke spillede, hvis man ser bort de to Copa del Rey kampe imod CF Intercity og AD Ceuta.

Artiklen fortsætter under annoncen


Ronald Araújo er netop kommet retur fra en længere skadespause og selvom den oprindelige plan var at indspille den stærke forsvarsspiller i et roligt tempo, så har det ikke været tilfældet. Araújo har spillet alle kampene i januar måned med undtagelse af Copa del Rey kampen imod AD Ceuta og i Supercuppens semifinale spillede Araújo endda samtlige 120 minutter.

Det var derfor en tiltrængt pause, som Xavi gav begge spillere søndag aften i hjemmekampen imod Getafe. Gavi fik pladsen på midtbanen imens Frenkie de Jong så hele kampen fra bænken og i forsvaret fik Jules Koundé pladsen centralt ved siden af Andreas Christensen. Selv da den danske centerback måtte lade sig udskifte i pausen med en baglårsskade valgte Xavi at sende Eric Garcia på banen og det var et klart tegn på, at Araújo skulle hviles.

Det forventes dog, at begge spillere er at finde i startopstillingen igen når Barca tager imod Real Sociedad i kvartfinalen af Copa del Rey, som spilles på onsdag og det spillede helt sikkert også en rolle i Xavis beslutning om at spare de to nøglespillere i søndagens hjemmekamp.

.:FORSIDE:.