fbpx

Xavi kan ikke hvile Ilkay Gündogan lige foreløbigt

Peter Vyff - 03.11.23

// Gündoğan

Ilkay Gündogan har været sommerens helt store indkøb, og han har hurtigt vist sig gældende for Barca. Tyskeren har spillet fuld tid i næsten alle kampe, og selvom Xavi ønske at hvile ham, er det på nuværende tidspunkt ikke muligt.

Efter længere tids spekulationer lykkedes det for ledelsen at blive enige med Ilkay Gündogan om et skifte til Barca i sommer. Den tidligere Manchester City-spiller ankom på en fri transfer, og selvom han ikke har vist helt samme niveau som tidligere, er han allerede blevet vigtig brik under Xavi.

Cheftræneren har ofte benyttet sig af tyskeren, og endda mere end tiltænkt, hvilket skyldes de mange skader på midtbanen. Den 33-årige Gündogan har også spillet meget på det sidste, hvor det er blevet til fuld spilletid i de seneste 11 kampe for Barca og det tyske landshold.

Artiklen fortsætter under annoncen


Gündogan er samtidig startet inde i samtlige kampe for Barca i La Liga bortset fra opgøret mod Real Betis, og Xavi er derfor opmærksom på ikke at overbelaste ham. Cheftræneren får dog svært ved at hvile ham, da holdet står foran flere vigtige kampe, der kan vise sig afgørende for sæsonen.

Barca spiller på lørdag imod Real Sociedad, hvor der skal en sejr på bordet, hvis der skal holdes trit med topholdene Girona og Real Madrid. Tyskeren forventes derfor at findes i startopstillingen, når der fløjtes op til kamp i San Sebastian, og det er der angiveligt også en anden årsag til.

Gündogan kritiserede efter nederlaget til Real Madrid sine holdkammerater for ikke at vise nok hjerte og gejst, og det har skabt en smule debat om, hvordan kemien er i Barcas omklædningsrum. Flere medier kunne derfor også misforstå intentionen om at udelade midtbanespilleren og stille yderligere spørgsmålstegn til situationen.

Det ville dog være bedst for tyskeren at få en smule pause, da Barca slet ikke har råd til at miste endnu en spiller til en skade. Catalanerne ser dog ud til snart at få tilført Frenkie de Jong og Pedri til spillertruppen, der er klar efter deres skader, og der er derfor udsigt til at Gündogan kan få lidt hvile i de kommende par kampe frem mod landskampspausen.

.:FORSIDE:.