fbpx
Annonce

Avis: AC skal tilbage i midterforsvaret næste sæson

Peter Vyff - 15.05.24

 


Andreas Christensen er som oftest blevet brugt på den defensive midtbane i foråret, hvilket har været en stor succes. Men sådan kommer det dog angiveligt ikke til at fortsætte, da Xavi ønsker at benytte danskeren i midterforsvaret fremover.

Barcas defensiv har spillet langt under niveau i denne sæson, hvilket kom som en ubehagelig overraskelse, da det var holdets helt store styrke sidste år. Catalanerne har dog også måtte skifte en del ud i midterforsvaret, hvor der er blevet plads til den helt unge Pau Cubarsí i startopstillingen.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det dårlige forsvar skyldes til dels også fraværet af Sergio Busquets, der på sin uforlignelige måde formåede at dække godt af på midtbanen. Det er noget Barca har savnet i denne sæson, eftersom Oriol Romeu slet ikke har kunne træde i fodsporene på den tidligere kaptajn.

Catalanerne har dog fået rettet en smule op på spillet undervejs i foråret, hvor Xavi begyndte at bruge Andreas Christensen på den defensive midtbane. Cheftrænerens træk har vist sig at være en god idé, og udover at beskytte forsvaret, har danskeren også ved flere lejligheder fået målnettet til at blafre.

Der er derfor blevet spekuleret i, hvorvidt danskeren også i fremtiden skulle bruges som midtbanespiller, men det er ifølge avisen Sport ikke noget, der kommer på tale. Xavi har istedet tiltænkt danskeren en plads i midterforsvaret til næste sæson, hvor den defensive styrke skal genoprettes.

Midterforsvaren var da også en del af det historisk stærke forsvar i sidste sæson, hvor han dannede makkerpar med Ronald Araújo. Det er dog ikke sikkert, at danskeren kommer til at danne forsvarsduo med uruguayaneren efter sommerferien, da et salg af ham, kan være løsningen på klubbens økonomiske problemer.

Beslutningen om at rykke AC tilbage i midterforsvaret skyldes også den forventede ankomst af Guido Rodríguez fra Real Betis, der er en gennemprøvet midtbanespiller. Samtidig arbejder ledelsen også fortsat på at hente enten Martín Zubimendi eller Joshua Kimmich, og derfor er der ikke plads til danskeren, der dog med sin store alsidighed, kan være et vigtigt våben for Xavi.

ac49F

// Andreas Christensen
.:FORSIDE:.