fbpx

Alba: 'Ville være egoistisk at blive i Barca'

Simon Arun Vrábel - 22.06.23

// Jordi Alba

Med Nations League-turneringen afsluttet betyder det også, at sæsonen for Jordi Alba officielt er afsluttet og dermed også kapitlet i Barca. Derfor gav den rutinerede forsvarsspiller et langt og spændende interview til den catalanske avis Sport.

En æra er ovre for Jordi Alba, som med udgangen af denne måned afslutter 11 glorværdige år på Barcas førstehold. I forbindelse med, at catalaneren afslutter kapitlet i blaugrana inviterede den 34-årige forsvarsspiller avisen Sport forbi kontorerne på Ciutat Esportiva Joan Gamper til en snak om fortiden og fremtiden.

Her var det en tydeligt afslappet Jordi Alba, som startede med at fortælle om beslutningen om at stoppe i Barca på trods af, at han havde et år tilbage af sin kontrakt endda med option på yderligere et år.

'Jeg følte, at det ville være egoistisk af mig at blive i klubben. Som jeg har sagt så mange gange tidligere, så vil jeg gøre hvad som helst for at hjælpe klubben, og derfor følte jeg, at jeg blev nødt til at være ærlig overfor mig selv, og give afkald på resten af min kontrakt' indledte Jordi Alba.

Hvad husker du tydeligst omkring den første gang du satte ord på beslutningen om at stoppe?
'Det var derhjemme, at jeg første gang nævnte det for min kone. Vi så videoen sammen, som skulle bruges til at offentliggøre beslutningen, og græd. Det var en svær beslutning og generelt nogle svære dage, men jeg tror på, at det var det bedste for både klubben og mig selv. På den her måde, stopper vi begge samarbejdet imens vi er glade.’

Du virkede utrolig glad i din afskedskamp og også i den efterfølgende afskedsceremoni. Var det her den perfekte afsked?
'Ja, det synes jeg. Jeg talte med mine venner om det her den anden dag, og vi blev enige om, at det var en svær beslutning som blev taget på det rigtige tidspunkt. Jeg må indrømme, at jeg havde troet' at folk på stadion ville klappe ad mig, men jeg forventede slet ikke den opbakning og affektion som jeg kunne mærke fra tribunerne. Jeg stopper i Barca med glæde, for jeg kan mærke, at folk ved, at jeg altid har forsøgt at give mit allerbedste for klubben.'

Artiklen fortsætter under annoncen


Din sidste sæson i klubben blev meget anderledes end planlagt. Xavi sagde forleden, at du startede sæsonen som fast mand, men det ændrede sig fuldstændigt. Hvordan har du det med det?
'Alting i livet ændrer sig. Der er sjældent noget, som ændrer sig fra den ene dag til den anden. Jeg har været så heldig at få lov til at spille 10 år af mit liv i min drømmeklub. Jeg brugte ikke så meget tid på banen i den sidste sæson, men i stedet forsøgte jeg at hjælpe de unge spillere og vores nyindkøb med at falde til i klubben. Det er nu ikke noget nyt, for sådan har jeg altid været, men måske folk har lagt mere mærke til det i år.'

Hvis du kigger tilbage på de seneste år, er der så noget du ville gøre anderledes?
'Ja, selvfølgelig ville jeg det, men det ville de fleste mennesker. Det er kun naturligt. Jeg ville ønske, at jeg havde spillet bedre i nogle af Champions League-kampene, men sådan er livet og det er ikke noget jeg kan ændre nu. Jeg ville også ønske, at jeg i nogle situationer havde haft mindre temperament, men det er nu engang sådan en person jeg er.'

Hvordan har Xavi været som træner?
'Jeg kendte allerede Xavi som spiller og fra det kendskab vidste jeg, at vi ville få en god træner. Han har håndteret omklædningsrummet rigtig godt, og jeg er ikke i tvivl om, at han er den rigtige træner til at få Barca tilbage i toppen, især i Europa'.

I 10 år har du spillet for Barca og din bedste tid må have været med Messi. Håbede du, at han kom tilbage?
'Altså, det ville have været ærgerligt hvis han kom tilbage lige efter at jeg stopper, men jo selvfølgelig ville det have været dejligt. Messi er en culé og han elsker Barca. Jeg er overbevist om, at han gerne ville komme hjem og jeg tror, at både Messi og klubben gerne ville hinanden'.

Vi husker alle sammen Messis tårevædet afsked. Det er vel ikke sådan man bør huske Messi?
'Nej, det bør fikses. Ikke kun for hans skyld, men også for culés verden over. Det var et smertefuldt billede på nethinden som ingen brød sig om. Helt ærligt, så har han og jeg aldrig rigtig talt om hans afsked med klubben, for det var noget som sårede ham meget. Det kunne man se på pressekonferencen. Jeg vil elske at se Messi i en Barca-trøje igen så man kan sige rigtigt farvel til ham, og hvis det ikke er muligt, så bør man som minimum arrangere en afskedskamp, så Camp Nou kan blive fyldt af tilhængere som vil sige farvel til ham'.

Hvad med Alejandro Balde. Hvad kan du bedst lide ved ham?
'Hans fysik. Han er et fysisk vidunder. Han er ung og har forsat mange ting som han skal lære, men med tanke på hans unge alder, så har han haft en fantastisk sæson. Han havde ikke meget erfaring inden sæsonen begyndte, men hans performance har været exceptionel. Han er meget lydhør og det er et godt tegn når man er så ung som ham’.

Har Barca nu fået en venstreback til det næste årti?
'Ja, det er jeg overbevist om at vi har. Det er ikke nemt at performe på så højt et niveau i en klub som Barca og i så lang tid, men han har alle forudsætningerne til at blive en succes. Han er stadigvæk ung, så lad os se, hvordan han udvikler sig, men der er ingen tvivl om, at Balde er en spiller for fremtiden’.

Jordi Alba nåede i sin tid i Barca at spille 458 kampe for førsteholdet med 27 mål og imponerende 91 assist til følge.

.:FORSIDE:.