fbpx

Analyse: Setiéns første 100 dage som Barca-træner

FCBARCELONA.DK - 22.04.20

© Getty Images
// Setien

I dag er det præcist 100 dage siden at Quique Setién blev udnævnt som Barca-træner. Det har været periode der med garanti er forløbet anderledes end han havde håbet, ikke blot på grund af corona-krisen.

Det var sit drømmejob som Setién fik, da Barca i januar måned tilbød ham jobbet efter fyringen af Ernesto Valverde. Målet med trænerudskiftningen var, at holdet skulle finde ind i en bedre dynamik, efter en periode med store problemer med spillet.

Setién tog fat på arbejdet og udtrykte forventning om, at spillet ville blive både bedre og mere underholdende. Det stod dog hurtigt klart, at det ville tage tid med at indarbejde de aspekter, som holdets nye træner ønskede indført.

Der var lyspunkter og kampe der skabte optimisme, men samlet set var det fortsat et problemramt Barca-mandskab man så på banen. De havde svært ved for alvor at sætte sig igennem i kampene og spillet har kun i glimt fungeret for alvor. Samtidig har holdet været hæmmet af en trup på blot 19 spillere og flere skader.

Efter cirka to måneder i trænersæddet kom corona-pausen. Indtil da havde Setién ledet holdet i 12 kampe, med 8 sejre, én uafgjort og 3 nederlag som resultat. Ikke imponerende og reelt en dårligere statistik en forgængeren Valverde præsterede. Holdet ligger dog stadig på førstepladsen i ligaen og er godt med i Champions League, efter 1-1 i første opgør i 1/8 finalen ude mod Napoli.

Det er dog samtidig en kendsgerning, at holdet kun har taget førstepladsen i ligaen, fordi Real Madrid slås med tilsvarende problemer som Barca. Havde madrilenerne været mere effektive, havde de været langt foran. I stedet er de nu to point efter Barca.

Udover de sportslige udfordringer, har Setién måtte se en krise i klubben udvikle sig dag for dag. Anklager om smædekampagner og korruption, skænderier i bestyrelsen og et anstrengt forhold mellem spillerne og ledelsen, har præget billedet.

Dertil kommer selvfølgelig hele corona-situationen, hvor spillerne i halvanden måned har siddet derhjemme, hvor de har måtte træne for sig selv. Setién har flere gange udtrykt frustration over den inaktivitet som alle oplever og som ikke kan undgå at påvirke spillernes form. Nu venter han utålmodigt på, at man så småt kan begynde at træne igen.

Det ærgrer med garanti Quique Setién, at hans arbejde er blevet afbrudt af corona-pausen og at han reelt skal starte forfra igen, både med at bygge spillernes form og selve spillet op igen.

Også rent økonomisk er det gået anderledes for Setién end forventet, for ligesom sine spillere, er han gået 70% ned i løn som følge af coronakrisen.

Der er derfor ikke meget der er forløbet som Setién havde håbet eller forventet det, i de første 100 turbulente dage som Barca-træner.

Spørgsmålet er så, hvordan de næste 100 dage kommer til at forløbe. Under alle omstændigheder bliver det også en atypisk periode for Setién, uanset om der igen kan spilles fodbold eller om hele sæsonen må aflyses.

.:FORSIDE:.