fbpx

Andreas Christensen brillierer på landsholdet

FCBARCELONA.DK - 19.06.24

© Getty Images
// Andreas Christensen

Den unge danske spiller Andreas Christensen slog en helt særlig rekord, da Danmark forleden mødte Slovenien i deres første kamp i Gruppe C til EM 2024. Den specielle rekord kommer vi tilbage til, men først skal vi lige finde ud af lidt mere om den danske midterforsvarer, der til daglig spiller for FC Barcelona.

En god start

Hans fulde navn er Andreas Bødtker Christensen og han blev født i 1996. Til daglig spiller han i forsvaret hos FC Barcelona, men vejen dertil har været lang og begivenhedsrig. Hans spændende fodboldkarriere blev nemlig indledt i IF Skjold Birkerød, hvor han lærte alt det grundlæggende om at spille fodbold. Efter at have spillet i Birkerød et godt stykke tid, skiftede han til Brøndby IF, hvor han også havde en god start. Herefter røg han i 2012 til Chelsea og samme år blev han kåret som årets U17-talent i Danmark. Han havde en begivenhedsrig tid i Chelsea og nåede sammen med det øvrige hold at spille både i League Cup og Premier League, indtil han i 2015 blev leget ud til det tyske hold Borussia Mönchengladbach. Her var han udlejet i hele to år, hvor ham og en anden dansker ved navn Jannik Vestergaard udgjorde et fast og urokkeligt midterforsvar. Han nåede at spille hele 65 kampe for Borussia Mönchengladbach og scorede fem mål.

Da de to år var gået, vendte den nu efterhåndende ret rutinerede forsvarsspiller atter tilbage til Chelsea, hvor han hurtigt fik fuld spilletid i både Premier League-kampene og i Champions League og han var sågar med på banen, da Chelsea slog Manchester United 1-0 og dermed vandt det eftertragtede Champions League-trofæ.

Et skift til Barcelona

Andreas Christensen befandt sig godt i Chelseas rækker, men da tiden kom til, at kontrakten udløb i 2022, skiftede han til FC Barcelona, hvor han også fik en plads i det solide midterforsvar, hvor han har spillet lige siden. Han spiller samtidig på det danske landshold, hvor han i ugens løb netop brillierede ved at være den eneste dansker siden 1980, der har haft en afleveringsprocent på 100 i en kamp. Christensen havde i kampen mod Slovenien hele 89 afleveringer og 100 procent af disse afleveringer fandt deres rette danske spiller.

Hos FC Barcelona bliver den danske spiller, der spiller i nummer 15, beskrevet som en virkelig solid og stabil spiller med fart i benene og en stærk målrettethed. Han er dygtig til at aflæse spillet og kan skabe gode muligheder gennem boldbesiddelse og præcise afleveringer. Barcelona har ikke umiddelbart nogle planer om at give slip på den stærke dansker og det kan man godt forstå. Han har nemlig et boldøje og et øje for kampens muligheder, der er ud over det sædvanlige.

Det fylder godt på trofæhylden

Andreas Christensen ligger bestemt ikke på den lade side. Siden sin spillerdebut i IF Skjold Birkerød har han været med til at vinde både La Liga, Champions League, Europa League, FA Cup, Club World Cup, og Spanish Super Cup – han har også været med til både EM og VM i Qatar, hvor han som den eneste danske scorede et mål. Det skete mod Frankrig på et imponerende hovedstød fra et hjørnespark og nu er turen altså atter kommet til det europæiske mesterskab. Et mesterskab, som der ivrigt bliver fulgt med i rundt omkring i verden og der bliver lige så ivrigt bettet på kampene. Der er for eksempel forskellige væddemål på EM og de seneste EM-odds og der bliver satset på, hvilke spillere, der klarer sig bedst – og her ligger Andreas Christensen godt fremme i feltet. Han ligger nemlig bestemt ikke på den lade side og gør sit til, at Danmark forhåbentligt er i stand til at kæmpe sig ud af gruppespillet og videre til de næste runder.

Vi står nemlig med en virkelig stærk spiller, der sammen med de øvrige drenge i rødt og hvidt nok skal gøre deres for, at Danmark vender hjem med medaljer omkring halsen.

18plus

18+, Spil ansvarligt!

.:FORSIDE:.