fbpx

Avis: Barca arbejder intensivt på at beholde Cancelo

Markus Johannessen - 30.11.23

// Joao Cancelo

Barcas ledelse er overbevist om, at João Cancelo skal blive i klubben uanset hvad. Der arbejdes angiveligt på højtryk for at få formlen til at gå op og sikre portugiserens underskrift før hans lejekontrakt udløber til sommer.  

Det er blot få dage siden, at sportdirektør Deco udtalte at det var for tidligt at træffe beslutninger angående João Félix' og Cancelos fremtid i klubben. Nu melder den catalanske avis Sport dog, at Barcas ledelse fokuserer skarpt på især Cancelos kontinuitet i klubben. 

Det er ingen overraskelse, at Xavi og co. vil gøre, hvad der står i deres magt for at holde Cancelo i Barca-trøjen. Den 29-årige portugiser var uden diskussion hovedpersonen i Barcas vigtige sejr over Porto i tirsdagens Champions League-opgør. João Cancelo demonstrerede igen sin enorme alsidighed som venstre back og var afgørende for sejren med et mål og en assist.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Cancelo har stort set spillet alle kampe under Xavi, og klubben er sikker på, at han vil være et strategisk køb for fremtiden. Dog bliver det ingen let opgave at erhverve hans signatur på en permanent kontrakt. 

Catalanerne har angiveligt, i samarbejde med Cancelos agent Jorge Mendes, sat sig for at finde en løsning med Manchester City hurtigst muligt. Forhindringen ligger i, at Manchester City ønsker at sælge kantspilleren mens hans markedsværdi fortsat er favorabel. 

Barca havde kalkuleret med, at investere 30 millioner euro for en permanent transfer, men det beløb går Premier League-klubben næppe med til. João Cancelos estimerede markedsværdi  ligger for nuværende på 50 millioner euro og Manchester City regner efter sigende med at dette beløb kan øges yderligere grundet portugiserens præstationer i Xavis trup. 

Det positive for Barca er, at Cancelo angiveligt selv vil blive i Catalonien. Derudover er en tilbagevenden til Manchester City udelukket, grundet hans og Guardiolas anstrengte forhold til hinanden. 

Ifølge avisen Sport, er der forskellige løsningsforslag på bordet. Klubbens ledelse overvejer angiveligt et forsøg på at forlænge Cancelos lejeophold og tilføje en obligatorisk købsoption til kontrakten. På den måde sikrer Barca sig mere tid til at imødekomme det beløb, som de engelske mestrer efterspørger. Derudover er der efter sigende også planer om at tilbyde City et mindre beløb end hvad klubben forlanger, men til gengæld sende et par spillere til Manchester i bytte. Det er ikke bekræftet hvilke profiler, der er tale om. 

Det bliver ikke en smal sag at beholde Cancelo efter juni, men Barca og City har førhen vist god kommunikation og gensidig forståelse i diverse spillerhandler, så det er ikke usandsynligt at de to parter også kan nå til enighed i dette tilfælde..:FORSIDE:.