fbpx

Avis: Ledelsen snød med regning for at undgå kontrol

FCBARCELONA.DK - 12.04.20

© Getty Images
// Bartomeu // Rousaud

I øjeblikket er revisionsfirmaet PWC i gang med en undersøgelse af Barcas rolle og ageren i den såkaldte Barca-gate, hvor anklagerne lyder på korruption og smædekampagne. Nu kan avisen Sport afsløre nogle af undersøgelsens konklusioner.

Revisionsfirmaet PWC er fortsat i gang med sin undersøgelse af hele forløbet omkring Barcas aftale med firmaet i3 Ventures, som ifølge nogle meldinger blev betalt for at kritisere og føre smædekampagne mod nuværende og tidligere spillere. Derudover beskylder det netop afgåede bestyrelsesmedlem, Emili Rousaud, Barca for korroption og for blandt andet at have fået delt faktuaerne fra i3 Ventures op i flere dele, så man undgik klubbens egen kontrol

Selvom at rapporten endnu ikke er blevet færdiggjort, så kan avisen Sport lørdag aften afsløre fire af PWC's konklusioner. Og de er ikke ligefrem god læsning for præsident Josep Maria Bartomeu. De fire punkter ifølge avisen Sport er:

1.- PWC anerkender, at prisen for arbejdet udført af i3 Ventures var for høj og over markedsprisen. Konsulterede digitale virksomheder meddeler, at prisen ville ligge mellem 120.000 og 150.000 euro, som er langt fra de 980.000 euro, der blev betalt.

2.- Virksomheden i3 Ventures er af tvivlsom renomme. Det er underligt og mærkeligt, at et man vælger et firma med base i Uruguay (hvor der er
bankanonymitet), da man i Spanien havde opnået en bedre service og en bedre pris.

3.- Det er påvist, at fakturaen er opdelt i fem dele for at undgå klubbens kontrolkomite. Fakturaerne var hver på 198.000 euro for at komme under de 200.000 euro, der kræver godkendelse af kontrolkomiteen.

4.- De kontrakter, der blev præsenteret for Barca, kom fra fem forskellige virksomheder - alle relateret til i3 Ventures. Indholdet var identiske.

Hvis Sport har ret i deres afsløringer af PWC-rapporten, så er det bestemt ikke god læsning for præsident Josep Maria Bartomeu, som allerede befinder sig i en særdeles presset situation. Her vil PWC altså anklage ledelsen for at have fusket med fakturaer, betalt en markant overpris, samt stille spørgsmålstegn ved valget af en tvivlsom virksomhed fra Uruguay med et ringe renomme.

.:FORSIDE:.