fbpx

Baby-Barca står klar til at tage over næste sæson

FCBARCELONA.DK - 21.07.20

© Getty Images

Barcas problemer denne sæson er blandt andet blevet forklaret med en aldrende trup, men det er måske snart slut. Kendsgerningerne er i hvert fald, at der står en håndfuld unge talenter klar til at tage over, måske allerede i næste sæson.

Spillerne som Piqué, Busquets, Alba, Vidal, Rakitic, Suárez og Messi har forlængst rundet de 30 år og så ved alle, at karrierens efterår er ved at indfinde sig. Fysikken er ikke den samme og det er hurtigheden heller ikke.

Måske der snart blæser nye vinde på Camp Nou, for en flok unge spillere banker på. Når næste sæson starter op, får man med stor sandsynlighed spillere som Araujo, Fati, Puig, Aleñá, Trincao og Pedri at se i førsteholdstruppen. Det er alle spillere, for hvem fremtiden på Camp Nou tegner lys.

21-årige Ronald Araujo har gjort det godt, de få gange han har hjulpet førsteholdet denne sæson, senest mod Alavés i søndags. Han har spillet med ro og overblik, uden på noget tidspunkt at falde igennem. Han ligner et god bud på en ny styrmand i forsvaret.

17-årige Ansu Fati har taget alle med storm i sin debutsæson, hvor han er gået ydmygt til opgaven og har imponeret. Her ser alle en af de bærende spillere i mange år fremover.

Det samme gælder den 20-årige Riqui Puig, der bare er blevet bedre og bedre. Han ligner allerede en styrmand på den catalanske midtbane. Det så man mod Alavés, hvor han lagde op til to mål.

22-årige Carles Aleñá vender tilbage efter sæsonen fra lejeopholdet i Betis, hvor han har gjort det godt. Catalaneren har Barca-DNA og har kvaliteterne til en lang fremtid i barndomsklubben.

Til næste sæson kommer også Francisco Trincao på 20 år. Han er et af de største portugisiske talenter i mange år og har haft en glimrende sæson hos Braga. Ham ser mange frem til at lære bedre at kende, for han ligner en profil i mange år.

Sidst, men ikke mindst, er der den 17-årige Pedri, der i virkeligheden hedder Pedro González López. Trods sin unge alder, er han en bærende profil hos Las Palmas. Han kommer til Barca næste sæson og forventes alllerede at være klar til førsteholdet.

Barca har i forvejen den blot 23-årige Frenkie de Jong som en bærende spiller og samme alder har Ousmane Dembélé, der forhåbentlig kan genfinde formen og holde sig skadesfri.

Generationsskiftet synes derfor ikke langt væk, selvom man nok stadig vil se de ældre spillere i truppen nogle sæsoner endnu.

.:FORSIDE:.