fbpx

Barca er favorit i aften mod nedrykningstruede Alavés

Rune Stentoft Arlbjørn - 13.02.21

© Getty Images
// Alavés

I aften er der endelig en hjemmekamp igen for Barca, hvor de denne gang tager imod Alavés i La Liga. Her er der tale om, at Barca skal tage de tre point, for catalanerne er store favoritter mod gæsterne, der ligger to point fra nedrykning.

Denne sæson har ikke været god for Alavés i ligaen indtil videre, da baskerne inden aftenens kamp kun ligger to point over nedrykningsstregen på en 16. plads i tabellen. Barca derimod indtager en topplacering som nummer tre, tre point efter Real Madrid på 2. pladsen, der dog har spillet en kamp mere end Barca.

Barca er det tredjebedste hjemmehold i den bedste spanske fodboldrække i denne sæson med 21 point fra seks sejre, tre uafgjorte og et enkelt nederlag, så der er ingen tvivl om, at Alavés får det svært i aften på Camp Nou, for de har kun hentet to sejre på udebane i ligaen indtil videre.

Op til kampen må Barca undvære flere spillere, som er ude med skader. Der er tale om Piqué, Araujo, Sergi Roberto, Coutinho, Braithwaite og Ansu Fati. Det betyder, at Dest og Pjanic er blevet klar igen efter, at de missede midtugens pokalkamp mod Sevilla. Alavés ser ud til at have Rodrigo Ely og Manu Garcia ude med skader op til kampen i aften.

Hvis vi tager et kig på den trup som den tidligere Barca-spiller Abelardo har til rådighed som træner for Alavés, så er det ikke en trup med stjernespækkede navne. Blandt profilerne på holdet kan nævnes spillere som Pacheco, Duarte, Laguardia, Lejeune, Navarro, Battaglia, Garcia, Deyverson, Joselu og Perez.

Siden oprykningen til La Liga i 2016 har Alavés spillet på Camp Nou fem gange med fire opgør i ligaen og et i Copa del Rey. Kun en af de fem gange er det lykkes for baskerne at vinde, da de overraskende vandt med 1-2 i 2016. Ellers er det blevet til fire klare nederlag til Alavés mod Barca på catalanernes hjemmebane.

Kampen mod Alavés starter klokken 21.00 og vises direkte i dansk tv på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.