fbpx

Barca har ikke tabt til Osasuna i over tre år

Simon Arun Vrábel - 31.01.24

 


I aften kommer Osasuna på besøg og man skal meget langt tilbage i historiebøgerne for at finde den seneste kamp, hvor baskerne slog Barca. Forhåbentligt bliver onsdagens hjemmekamp endnu en catalansk sejr til statistikken.

Efter af nogle turbulente dage, hvor Xavi annoncerede sit stop efter denne sæson, forsætter den spanske liga, og i aften lægger Osasuna vejen forbi Montjuïc. Det baskislke hold fra Pamplona får dog meget sjældent point fra opgørene imod Barca, hvilket gør Osasuna til en optimal modstander, når man tager tidspunktet i betragtning.

Udover at Xavis pludselige melding om at stoppe efter denne sæson har påvirket truppen, så lider man forsat under en lang række skader. Således er Ter Stegen, Martínez, Balde, Alonso, Gavi, Sergi Roberto, Félix og Raphinha forsat skadet. Derudover er João Cancelo netop vendt retur fra sin knæskade, imens både Andreas Christensen og Ronald Araújo virker slidt, efter at have spillet mange kampe.

Artiklen fortsætter under annoncen


Omvendt har Lamine Yamal og Ferran Torres virket oplagt i de seneste kampe, og i Villarreal-kampen scorede Ilkay Gündogan og Pedri, hvilket kunne tyde på, at man endelig har fået gang i offensiven efter mange kampe med smalle sejre og meget få mål. Kampen imod Osasuna plejer nemlig ikke at indeholde mange mål, hvorfor der bliver brug for en effektiv offensiv.

Ser man på de seneste fem kampe har Barca vundet dem alle, med en målscorer på 11-2. Den ældste af de fem kampe blev vundet med 4-0, imens det seneste opgør endte 2-0. Ellers er de resterende kampe endt med to 2-1-sejre og en enkelt 1-0 sejr, hvilket understreger behovet for effektiviteten foran mål, når kampen fløjtes i gang i aften.

Osasuna har kun vundet én af deres seneste fire kampe, som blandt andet talte Supercup-nederlaget til Barca, og faktisk skal man helt tilbage til juli måned 2020, for at finde den sidste gang, at Pamplona-holdet vandt over catalanerne. Det skete på et heldigt mål, langt inde i dommerens overtid.

Det bliver helt sikkert et opsat Barca-mandskab man kommer til at se, både fordi de vil revanchere sig ovenpå 3-5 skuffelsen mod Villarreal, og for at vise, at de støtter Xavi i hans sidste som Barca-træner.

Kampen spilles kl. 19.00 og den vises på TV2 Sport X.



// Osasuna
.:FORSIDE:.