fbpx

Barcelona lukker stadig alt for mange mål ind

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 13.01.20

© Getty Images

Nok fører man ligaen og gik sikkert videre i Champions League, men ikke desto mindre er der bred enighed om, at noget grundlæggende er galt i Barcelona. Holdet halter defensivt og det kan få fatale konsekvenser.

Barcas præstationer er svingende og ligger langt fra det, man så i storhedstiden under Pep Guardiola. Det umiddelbart største problem ligger i defensiven, hvilket bakkes op af mængden af indkasserede mål i holdets seneste afgørende kampe.

Nogle af dette Barca-mandskabs mest smertefulde nederlag er fundet sted mod henholdsvis Liverpool i sidste sæsons Champions League-semifinale, mod Valencia i sidste sæsons Copa del Rey-finale samt imod Atlético Madrid i torsdagens semifinale af den spanske Supercup.

I disse tre kampe har Valverdes mandskab lukket hele ni mål ind. De mange mål skyldes vel at mærke hverken ringe målmandspræstationer eller skidt spil af Piqué eller Lenglet, men falder derimod tilbage på hele holdet, som bestemt ikke har fungeret optimalt defensivt.

Generelt set har Barca haft en historisk dårlig start på sæsonen, når det kommer til at indkassere mål. Her har man allerede lukket 23 mål ind i La Liga alene, holdt op imod Real Madrid og Atlético Madrid, der hver især er nede på 12. I Champions League har man indkasseret fire mål i seks kampe, og nu yderligere tre mål i supercuppen.

Man skal helt tilbage til 2003/04 for at finde en sæson, hvor Barcelona lukkede mere end 23 mål ind i løbet af det første halve år. Dengang var man helt oppe på 25 indkasserede mål, og man endte på en syvendeplads i ligatabellen. Til sammenligning lukkede Barca kun ni mål ind i løbet af den første halvdel af 2014/15 sæsonen under Luis Enrique, hvor man vandt 'The Treble'.

.:FORSIDE:.