fbpx

Bartomeu: 'Vi har fuld tillid til Setién'

FCBARCELONA.DK - 29.01.20

© FC Barcelona
// Bartomeu

Præsident Josep Maria Bartomeu kommer vidt omkring i et interview om den aktuelle situation i Barca. Han kommenterer på Setién, Neymar, Messi, Suárez, behovet for angriber samt andre aktuelle emner. Læs med her.

Det er avisen El Mundo Deportivo der har fået Bartomeu i stolen til en snak om aktuelle emner. Her er hvad Bartomeu sagde:

Humøret i truppen efter nederlaget til Valencia?
'Humøret er stadig godt og der ses med glæde frem mod næste kamp. Som vi har sagt, er der en ny dynamik og nogle ændringer, samt en Quique Setién som vi har fuld tillid til, ligesom med holdet. Der mangler meget af ligaen og mange kampe skal spilles. Jeg tror det bliver en meget interessant liga'.

Er tålmodigheden med Setién for lille?
'Nej, Setién er en træner vi kan lide, både når det gælder hans filosofi for spillet og måden han tænker på. Vi ved alle, at det er ikke nemt, når der kommer en ny træner. Der har været få træninger og kampe, men vi får snart positive ændringer at se'.

Er det nødvendigt at købe en angriber?
'Det er en tema som ligger på bordet hos den sportslige ledelse. Man har talt meget om det i de seneste dage og det er muligt, at det sker. Vi fortsætter arbejdet og har tiden til at gøre noget, hvis det vurderes nødvendigt'.

Er der penge til en spiller som f.eks. Rodrigo?
'Jeg vil ikke kommentere navne, men Barca har altid sine muligheder, men det hører under trænerne. Vi må se hvad der sker'.

Vil en ny angriber nu, forhindre endnu et køb til sommer?
'Det vil afhænge af den angriber der måtte komme, men hvis vi vælger en, vil det ikke kun være for nogle måneder, men for en lang periode'.

Er Neymar et emne til sommer?
'Det er et spørgsmål som alle har stillet gennem et år. Så længe vi ikke har holdt møder om næste sæson, er det ikke et tema. Nu kigger vi på, hvad vi kan gøre i januar. Vi har endnu ikke talt om næste sæson, men vi er åbne overfor alt'.

Vil Neymar kunne passe sammen med en spiller som Lautaro Martínez?
'Jeg foretrækker ikke at tale om spillere fra andre hold. De er stjernespillere indenfor fodbold, med flotte karrierer, men der er for tidligt at tale om næste sæson'.

Optimisme omkring en forlængelse med Messi?
'Han har kontrakt til 2021. Vores mål er, at han trækker sig tillbage i Barca og derfor skal vi forlænge med ham, så lang tid han måtte ønske det. Der er stadig meget fodbold tilbage i ham, så derfor slutter hans karriere ikke i 2021'.

Ingen frygt for om han fortsætter?
'Nej, på ingen måde. Det har han selv sagt. Det er hans livs klub, hvor han har haft hele sin karriere. Han skal slutte sin karriere her, når han ønsker det'.

Luis Suárez' kontrakt udløber også i 2021. Skal han også forlænges?
'Lige nu sidder han ude i lang tid med en skade, men der er ikke problemer med at have både unge og lidt ældre spillere. Selvom Suárez vil være 34 år, kan han stadig fortsætte med at spille. En forlængelse er dog ikke på bordet. Vi har hverken talt med ham eller hans agent'.

Hvem skal supplere holdet ved hans fravær?
'Det er ærgerligt, at han mister denne vigtige del af sæsonen. Der er andre spillere i truppen og det er også B-holdet. Trænerne kigger på, om vi skal hente nogen ind i januar'.

Der er præsidentvalg i 2021. Kan det bliver fremrykket?
'Folk stemte på mig i 2015 for en seksårig perioder og jeg ønsker at afslutte dette mandat og de projekter vi har gang i. Det vigtigste er Espai Barca. Vi er i gang med at tale om finansiering og vi går i gang med arbejdet på Camp Nou til sommer'.

.:FORSIDE:.