fbpx

Casadó fremhæves som det gode eksempel i La Masia

FCBARCELONA.DK - 14.07.24

 


Der tales meget om Lamine Yamal og Pau Cubarsí, der på rekordtid er slået igennem, men da den ansvarlige for La Masiá skulle fremhæve en spiller, var det 20-årige Marc Casadó der blev nævnt som det gode eksempel.

Barcas fodboldakademi La Masia fortsætter med at producere spillere på topniveau. De seneste eksempler er Gavi, Fermín López, Yamal, Cubarsí og Hector Fort, der alle har gjort sig gældende på Barcas førstehold den forgangne sæson.

Det var dog en helt anden spiller der blev fremhævet, da José Ramon Alexanko gav interview til klubbens webkanal Barca One. Alexanko har ansvaret for ungdomsarbejdet i klubben og her var det Marc Casadó han nævnte.

Artiklen fortsætter under annoncen


'Han er et forbillede for alle, både som anfører og spiller. Det er spektakulært hvad Marc har hjulpet med, både på og udenfor banen' lød det rosende fra ham.

Casadó forlængede med Barca for tre uger siden, hvor han samtidig blev en del af førsteholdet. Klubben mener han er klar til større udfordringer end andetholdet Barca Atlétic og nu er det op til Hansi Flick at afgøre, hvilken rolle midtbanespilleren skal have.

Casadó har sin styrke på den defensive midtbane, hvor han både kontrollerer spillet og kan føre bolden frem. Netop på denne position har Barca ingen der naturligt kan løse opgaverne, hvilket kan give Casadó en plads i førsteholdstruppen.

Grunden til at Alexanko fremhæver Casadó er ikke, at spilleren besidder et ekstraordinært talent som for eksempel Lamine Yamal. Det er mere Casadós ydmyge og tålmodige tilgang til tingene, der har bragt ham vidt. Han kæmper altid for holdet, brokker sig aldrig og forsøger at griber de chancer han får. Derudover giver han sig altid fuldt ud på træningsbanen.

Hans tålmodighed bekræftes af, at han hele 43 gange har været udtaget til førsteholdet, men hvor det kun er blevet til spilletid i fem kampe, med blot 78 minutter på banen samlet set. Mange spillere ville nok kræve mere spilletid i den situation, men ikke Marc Casadó.

Lige nu træner Marc Casadó under Hansi Flick og her kæmper han helt sikkert maskimalt for at overbevise sin træner.

casado4F


// Marc Casadó
.:FORSIDE:.