fbpx

Der vil blive spillet hver eneste dag i ligaen

FCBARCELONA.DK - 17.05.20

© Getty Images
// La Liga

Som fodboldfan er man vant til, at der i ligaerne oftest spilles i weekenden og til dels midt på midt på ugen. Sådan bliver det sandsynligvis ikke, når La Liga starter op igen. Her spilles der alle dage, med kampstart så sent som kl. 23.00.

La Liga forbundet og det spanske fodboldforbund RFEF er ved at lægge sidste hånd på planen for opstarten af ligaen. Udgangspunktet er at starte op i løbet af juni måned og blive færdig med de resterende 11 runder inden udgangen af juli, som UEFA ønsker det, så Champions League og Europa League kan spilles færdigt i august.

Planen skal endnu endelig godkendes, men i følge avisen AS, må man som fodboldfan indstille sig på at være fleksibel, hvis man vil se sit hold spille. Man går nemlig væk fra hovedsagligt at spille i weekenderne, for at få plads til alle kampe.

Det ligger fast, at der skal gå mindst 72 timer mellem et holds kampe, så spiller man tirsdag, kan man altså tidligst komme i kamp igen fredag. Ved at spille hver tredje dag, kan man stramme programmet lidt op og dermed nemmere blive færdig i juli. Ved at spille alle dage tilgodeser man samtidig millioner af hungrende fodboldfans, der ikke har set kampe fra ligaen i flere måneder.

Der er dog allerede spekulationer om, at de største holds kampe, Barca, Real Madrid og Atlético Madrid, bliver spillet lørdag eller søndag af hensyn til tv-indtægter. Disse kampe ses af millioner verden over og det giver god mening at tage hensyn til det, så vidt det er muligt.

Det er meget varmt i Catalonien og Spanien i juni og især juli måned, specielt i den sydlige del af Spanien, hvor temperaturen nemt sniger sig over 35 grader i dagtimerne. Derfor vil man i videst muligt omfang spille om aften, typisk med kampstart kl. 20 eller 21. Der tales dog om kampstart så sent som kl. 23.00 i visse kampe, for at undgå den værste varme.

Der er endnu ikke sat præcis dato på ligastarten, men La Liga præsident Javier Tebas har tidligere luftet tanken om enten den 12. eller 19. juni. Sidstnævnte dato er nok den mest sandsynlige.

Akkurat som det er tilfældet i Bundesligaen, der gik i gang i går, bliver samtlige kamp i La Liga spillet uden tillskuere.

.:FORSIDE:.