fbpx

Flere spanske klubber følger i Barcas fodspor

FCBARCELONA.DK - 27.03.20

// Coronavirus

Torsdag meddelte Barca, at man vil skære i spillernes og andre ansattes løn, så den tilsvarer den nedsatte arbejdstid under corona-krisen. Fredag følger flere andre spanske klubber i catalanernes fodspor.

I en pressemeddelelse torsdag offentliggjorde Barca, at man har besluttet at benytte sig af regler i det spanske arbejdsmarked, som tillader, at man må nedsætte ansattes løn så den passer til den aktuelle arbejdstid. Ifølge lokale medier vil spillernes løn skulle nedsættes med op mod 70%.

Barca står dog ikke alene om at benytte sig af disse tiltag. Fredag meddelte både Atlético Madrid og Espanyol, at man også har tænkt sig at benytte sig af samme metode og reducere lønningerne. Espanyol meddeler direkte, at arbejdstiden er nedsat med 70%, som klubben vil skære tilsvarende i lønnen. Atlético Madrid nævner ikke nogle tal, men ifølge lokale kilder er der også her tale om 70%.

Den spanske lovgivning gør det muligt for virksomheder og også fodboldklubber at skære i de ansattes løn under en krisesituation, hvor arbejdstiden er nedsat. Det er hvad Barca, Atlético Madrid og Espanyol vil benytte sig af. Det forventes, at flere spanske klubber følger trop inden længe.

.:FORSIDE:.