fbpx

García Pimienta er det eneste alternativ til Setién

FCBARCELONA.DK - 19.07.20

© Getty Images
// Setien // Pimienta

Trænersædet uden Quique Setién er brandvarmt og der har været rygter om en fyring, så der kan komme et frisk pust til Champions League kampen mod Napoli. Her ligner B-holdets Garciá Pimienta den eneste mulige løsning.

Skal Setién lede Barcas hold mod Napoli og i de forhåbentlig efterfølgende kampe i Champions League? Det er det helt store spørgsmål som Barcas ledelse skal have løst. Opgøret mod Napoli spilles først den 8. august, så der er tid til at tage en velovervejet beslutning.

Realiteterne er, at Barca smed en føring i ligaen under Setién og måtte se ærkerivalerne fra Madrid hjemføre mesterskabet. Samtidig er Barcas spillemæssige problemer fortsat og stemningen i truppen er lavere end nogensinde denne sæson. Det virker som om at spillerne har mistet troen på Setién og hans trænerteam.

Derfor kan det give mening at få en anden til at lede holdet mod Napoli, men hvor finder man en træner der hurtigt kan træde til og få rettet noget op? Det er en kæmpeopgave at være træner i en storklub som FC Barcelona og det tager tid at lære klubben at kende. Sådan en proces er der ikke tid til lige nu.

Derfor ligner B-holdets succesfulde træner García Pimienta det eneste alternativ til trænerposten. Pimienta er i den grad klubbens mand, med en lang trænerhistorik i La Masia, hvor han i øvrigt også selv spillede som ung. Han kender om nogen klubbens DNA og han er meget respekteret.

Pimienta og hans B-hold spiller i aften playoff-kamp om oprykning mod Valladolids B-hold. Vinder Barca B det opgør, venter der en kamp mere. Oprykningsspillet afgøres den kommende uge.

Det passer glimrende med, at Barcas førstehold får nogle tiltrængte fridage efter kampen i dag mod Alavés. I denne pause vælger Barcas ledelse måske at bede Pimienta om at tage tøjlerne i Champions League.

.:FORSIDE:.