fbpx

Har Barca mistet troen på Arthurs potentiale?

FCBARCELONA.DK - 29.04.20

© Getty Images
// Arthur

'Den nye Xavi' blev Arthur kaldt, da Barca købte ham i Gremio i sommeren 2018. Nu tegner meget på et salg til Juventus og spørgsmålet er, hvad der har ændret sig, siden man tilsyneladende vil af med brasilianeren.

Lighederne med klublegenden Xavi er indlysende. Et lavt tyngdepunkt, hurtige vendinger, utrolig boldsikker og et stort overblik, er egenskaber der kendetegner begge spillere. Det fik Barca til at hente den relativt ukendte Arthur Melo i Gremio for 31 mio. euro.

Her mindre end to år senere, kan Arthur være på vej væk fra klubben igen. Det er Juventus der vil have brasilianeren og Barca er angiveligt klar til at sælge, hvis prisen er rigtig.

Men hvad har fået Barca til at skifte mening? Har klubbens sportslige ledelse mistet troen på, at den kun 23-årige Arthur kan udvikle sig til en bærende profil på det catalanske mandskab? Noget kunne tyde på det.

Det er da også en kendsgerning, at Arthur ikke har evnet at bide sig fast i startopstillingen. Hans fysik har givet problemer med flere skader til følge, specielt lyskeproblemer, hvilket har forhindret kontinuitet. Når han har spillet, har der også været langt mellem de helt overbevisende præstationer, men der har også været kampe, der har vist et massivt potentiale.

Da Quique Setíen kom til som træner i januar måned, lignede det en god nyhed for Arthur, for Setién vil spille den slags fodbold, der er perfekt for Arthurs spillestil. Alligevel er brasilianeren kun startet inde i fire af elleve mulige kampe.

Derfor kan det være at klubbens sportslige ledelse, med sportschef Eric Abidal i spidsen, er kommet til den konklusion, at Arthur ikke bliver den afgørende og bærende spiller man havde håbet på.

.:FORSIDE:.