Hvordan kunne Barca lade Koundé score til 1-0?

Rune Stentoft Arlbjørn - 11.02.21

@ Getty Images
// Sevilla // Koundé

I midten af første halvleg af kampen i går gjorde Sevillas centrale forsvarsspiller, Jules Koundé, det til 1-0 efter en lang solotur op gennem banen. Dagen derpå undrer mange sig over, hvorfor Barca-spillerne ikke fik ham stoppet på vejen.

Efter 25 minutters spil gjorde Koundé fra Sevilla det til 1-0. For at kunne gøre det tog han turen hele vejen fra Sevillas bagkæde op gennem midtbanen med bolden og ankom til Barcas felt, hvorefter han scorede kampens første mål.

Koundé modtog først bolden fra midtbanespilleren Jordán i forsvaret inden han begyndte sin solotur op gennem banen. Undervejs spillede han førsts bolden til Suso, der spillede tilbage til Koundé efter to berøringer. Derefter afdriblede Koundé Griezmann i venstre side af banen, inden han snød Busquets for siden fuldstændig at tørre Umtiti på kanten af straffesparksfeltet og derefter score til 1-0.

Det skaber helt sikkert panderynker hos Koeman, at Koundé som central forsvarsspiller kunne snyde tre så rutinerede spillere på vej til Barcas målfelt. Det er sjældent set, at en forsvarsspiller scorer på denne måde. Normalt scorer forsvarsspillere efter standardsituationer som hjørnespark eller frispark tæt på feltet.

Situationen ved Koundés mål stiller store spørgsmålstegn ved Barcas defensive formåen, for man kan ikke tillade en forsvarsspiller score på denne måde. Målet Koundé scorede udstillede dermed også Barcas defensive problemer. Det skal Koeman få rettet op til weekendens kamp mod Alavés og næste uges kamp mod PSG.