fbpx

Iñaki Peña fik 17 kampe uden for alvor at overbevise

FCBARCELONA.DK - 05.02.24

 


Alt tyder på at Marc-André ter Stegen vender tilbage til banen på søndag, når Barca tager imod Granada. Dermed kan der gøres status over Iñaki Peñas vikarrolle og her har præstationerne været svingende.

Det var helt tilbage i november måned sidste år, at Ter Stegen blev sendt hjem fra den tyske landsholdslejr med rygsmerter. Først virkede det harmløst og kortvarigt, men smerterne fortog sig ikke og resultatet blev en operation. Nu er Barcas førstekeeper endelig tæt på en klarmelding og dermed en tilbagevenden til holdet.

I hans fravær har Iñaki Peña fået opgaven mellem stængerne og her er det blevet til 17 kampe i alt, fordelt på de forskellige turneringer. Her har han lukket 33 mål ind, hvilket altså er tæt på to mål i gennemsnit pr. kamp og den statistik er ikke imponerende. Kun i tre kampe har han holdt buret rent.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Til Peñas forsvar skal siges, at han har vogtet buret i en periode, hvor hele holdets defensiv nærmest har sejlet rundt. Derfor kan reservemålmanden ikke klandres for det hele, men modsat har han heller virket som nogen sikker sidste skanse.

Iñaki Peña lagde ellers flot ud med gode præstationer og vigtige redninger, der var med til at give vigtige point, men siden er niveauet dalet. Især høje bolde i feltet har givet ham problemer og det samme når gælder om at komme ud af målet og stoppe omstillinger. Her har Peña savnet det sidste mod og er blevet stående i sit felt.

Han kan dog glæde sig over, at de to seneste kampe mod Osasuna og Alavés absolut var godkendte, men sejre på 1-0 og 3-1.

Derfor er det et noget blandet indtryk Peña efterlader sig efter de 17 kampe. Konklusionen må dog være, at han ikke greb chancen og viste sin træner, at han er seriøst alternativ til Ter Stegen, når de begge er spilleklar.

Der er næppe tvivl om, at holdkammeraterne har savnet Ter Stegen, der betragtes som en af verdens bedste målmand. Det er en klar styrkelse af holdets muligheder, at have tyskeren tilbage mellem stængerne.



// Iñaki Peña
.:FORSIDE:.