fbpx

Kan Pochettino blive ny Barca-træner?

Dennis Nordbø - 22.11.19

© Getty Images
// Pochettino

I tirsdags blev Tottenhams træner Mauricio Pochettino fyret efter en skuffende sæsonstart. Den argentinske træner er flere gange sat i forbindelse med Barca og spørgsmålet er nu om ledelsen burde udnytte situationen.

Ernesto valverde har som bekendt heller ikke haft den bedste sæson indtil videre, da holdet i perioder har spillet dårligt, og tabt vigtige point i kampe, de på papiret burde have vundet. Dette har resulteret i adskillige rygter om, at Valverde ville blive fyret, såfremt holdet ikke formåede at steppe up. Inden julepausen skal Barca møde både Real Madrid og Atlético Madrid, og skulle catalanerne imod forventning tabe begge kampe, er det ikke utænkeligt, at ledelsen vælger at fyre Valverde, for så at køre en ny træner ind i vinterpausen.

Hvis dette skulle være tilfældet, virker det som en oplagt mulighed at ansætte Pochettino som ny træner. Argentineren har i sin tid i Tottenham praktiseret flot angrebsfodbold, der i sidste sæson resulterede i en Champions League finaleplads, og han er da også ad flere omgange nævnt som en mulig træner for Barca, grundet de mange ligheder i spillestilen.

I Pochettinos tid i det engelske har danske Christian Eriksen været en nøglespiller for argentineren, og de har haft et nærmest far-søn forhold til hinanden. Skulle Pochettino blive træner for Barca, virker det da også oplagt, at han tager Eriksen med videre til Camp. Enten allerede til vinter, eller gratis til sommer. Et skifte, der både kunne gavne Barca, og det danske landshold.

Den argentinske træners fortid i Espanyol nævnes dog som en hindring for et skifte til den catalanske storklub. Tingene kan dog som bekendt gå hurtigt i fodbold, og Tottenhams nye træner, José Mourinho, har da også en fortid i en anden London-klub Chelsea, så det ville ikke være første gang, at en træners loyalitet skiftede.

.:FORSIDE:.