fbpx

Klubberne vil teste sine spillere hyppigt for corona

FCBARCELONA.DK - 24.04.20

© FC Barcelona
// Coronavirus

I går blev der afholdt en videokonference, hvor de lægeansvarlige for samtlige ligaklubber deltog. Her blev det besluttet, at teste spillerne løbende for at forhindre smitte, men myndighederne vil måske ikke give lov.

Det var ligaorganisationerne La Liga og LFP der havde samlet samtlige klubbers lægeansvarlige foran skærmene. Fra Barca var det Ramón Canal der deltog. Formålet med videokonferencen var at drøfte opstarten af sæsonen og hvilke tiltag man kan gøre, for at forhindre at en træningsopstart medfører smittede spillere og ansatte.

Det blev besluttet, at såvel spillere, trænere samt den øvrige stab skal testes for corona jævnligt, sandsynligvis hver tredje eller fjerde dag. Tanken er, at starte allerede her i slutniningen af april, da det forventes at man så småt starter træningen op i starten af maj.

For Barcas vedkommende vil det foregå på den måde, at spillerne kører til træningsanlægget Ciutat Esportiva Joan Gamper, hvor de får taget en test mens de bliver siddende i bilen, hvorefter de kører hjem igen.

Der gik dog ikke mange timer fra at beslutningen var taget, til der kom en udmelding fra de spanske sundhedsmyndigheder. Her understregede man, at det kun er tilladt at bruge tests på personer der har symptoner på corona, og altså ikke på tilsyneladende raske spillere.

Sundhedsmyndighederne sagde dog samtidig, at man går i gang med at kigge på specielle retningslinjer for en tilbagevenden til træningen, hvorfor en løbende test af spillerne ikke helt er udelukket endnu.

.:FORSIDE:.