fbpx

Mistilllidsvotum på vej mod præsident Bartomeu

FCBARCELONA.DK - 29.07.20

© Getty Images
// Bartomeu

Utilfredsheden ullmer blandt mange Barca-fans på grund af en sæson, der har været tæt på kaotisk på flere fronter. Det får nu en gruppe medlemmer til at samle underskrifter ind, for at kunne stemme om et mistillidsvotum mod ledelsen.

Det er fangrupperingen Cor Blaugrana (Cor betyder hjerte på catalansk, red.) der har annonceret en underskriftindsamling, så klubben bliver tvunget til at afholde en mistillidssafstemning mod præsident Josep Maria Bartomeu og den øvrige ledelse.

Barcas vedtægter giver mulighed for en mistillidsafstemning, hvis mindst 5.000 af klubbens cirka 130.000 medlemmer skriver under og bekræfter sin identitet og medlemsskab. Ifølge Josep Cremades fra Cor Blaugrana, er man nået over 2.000 underskrifter.

Målet er at få afsat Bartomeu før tid. Ifølge vedtægterne skal der afholdes præsidentvalgt om et år, men så lang tid håber medlemmerne bag Cor Blaugrana altså ikke at skulle vente. De vil have afsat Bartomeu så hurtigt som muligt og vælge en ny præsident.

Det hele vanskeliggøres dog af en opblussen af coronavirussen i hele Catalonien, der får myndighederne til at råde folk til at blive hjemme. Utilfredsheden med Bartomeu er dog så udbredt, at det slet ikke er umuligt, at Cor Blaugrana når de nødvendige 5.000 underskrifter.

.:FORSIDE:.