fbpx

Nu holder alle vejret i La Liga. Er sæsonen slut?

FCBARCELONA.DK - 28.04.20

© Getty Images
// La Liga // Coronavirus // Ligue1

Efter at den franske regering i dag lukkede for al holdsport frem til september og dermed aflyste resten af sæsonen i Ligue 1, venter man nu nervøst i spansk fodbold på en lignende beslutning fra myndighederne.

Må man også i Spanien og Catalonien kaste håndklædet i ringen og erkende, at det ikke er forsvarligt at spille fodbold de kommende måneder? Den franske regerings beslutning i dag har chokeret i nabolandene, specielt Spanien og Italien, hvor corona-situationen er værre end i Frankrig.

Såvel La Liga foreningen som fodboldforbundet RFEF har hårdnakket holdt fast i, at sæsonen skal spilles færdigt, om man så skal inddrage sommeren og spille uden tilskuere. Kendsgerningen er dog, at det er den spanske regering der bestemmer hvad der er tilladt og hvad der ikke er, som det skete i Frankrig i dag. Derfor kan La liga og RFEF kun afvente og se hvad der sker.

UEFA har angiveligt meddelt de forskellige fodboldforbund i Europa, at man har frem til den 25. maj til at afgøre, hvordan sæsonen skal afsluttes, eller om den skal aflyses, som det nu sker i Frankrig. UEFA er dog heller ikke herre over, hvad myndighederne i de forskellige lande beslutter.

Derfor holder alle vejret lige nu i La Liga, for kan den spanske regering finde på at lade sig inspirere af Frankrig og eliminere alt håb om fodbold i flere måneder fra nu af.

.:FORSIDE:.