fbpx

Officielt: Barca sælger navnerettigheder til Camp Nou

FCBARCELONA.DK - 21.04.20

© Getty Images
// Camp Nou

Barca har officielt meldt ud, at man arbejder på at finde en navnesponsor til Camp Nou til næste sæson. Indtægterne herfra skal gå til at støtte forskningen der skal medvirke til at løse den aktuelle corona-epidemi.

Barca går nu aktivt ind i kampen for at bekæmpe corona-virussen. I en officiel udmelding i dag fortæller klubben, at man overdrager navnerettighederne på Camp Nou til klubbens velgørende fond Fundació Barca.

Fonden skal herefter finde en eller flere sponsorer, der vil købe navnerettighederne, de såkaldte 'title rights', for den kommende sæson. Indtægterne går ubeskåret til at støtte projekter der har til formål at bekæmpe Covid-19 i Catalonien og resten af verden. Man vil både se på projekter der forsker i vaccine og behandling, samt projekter der skal mindske de økomomiske konsekvenser. Det bliver en komité i klubben der skal udvælge de projekter der støttes.

Navnerettighederne giver i yderste konsekvens adgang til at ændre Camp Nous navn, så længe 'Camp Nou' står først. Man taler om, at Barcas hjemmebane får et efternavn, f.eks. den pågældende sponsors firmanavn. Aftalen vil kun gælde for næste sæson, hvor Barca som klub altså ikke får nogle indtægter fra salget.

Fremgangsmåden sender tankerne tilbage til 2010, hvor Barca for første gang i historien fik en sponsor på spillertrøjen. Dengang fik Unicef reklamepladsen stillet gratis til rådighed. Mange medlemmer ønskede ellers en 'ren' trøje, men der var stort flertal for Unicef på grund af det gode formål. Senere valgte Barca at flytte Unicef om på bagsiden af trøjen og sælge reklamepladsen foran til en anden sponsor. I dag er det Rakuten der er hovedsponsor.

Salget af Camp Nou navnet til velgørende formål, ligner en lignende forberedelse til en varig kommercial sponsoraftale omkring Camp Nous navn, noget som har været drøftet som en del af finansieringen af det ambitiøse projekt Espai Barca, hvor Camp Nou moderiseres og udvides.

.:FORSIDE:.