fbpx

Officielt: Den franske Ligue 1 må aflyse sæsonen

FCBARCELONA.DK - 28.04.20

© Getty Images
// Coronavirus // Ligue1

Måske det er varsel for hvad der kan vil ske i spansk fodbold, efter at man i Frankrig netop har besluttet at aflyse resten af sæsonen i Ligue 1. Det er endnu ikke afgjort hvad de gør med mesterskab og op- og nedrykning.

Med beslutningen følger fransk fodbold i hælene på Belgien og Holland, der også har aflyst resten af sæsonen. Det var den franske primierminister Edouard Philippe, der i dag kom med meldingen. 'Den franske liga kan ikke genoptages før september. På solrige dage bliver det tilladt at dyrke individuelle sportsgrene ude i den fri luft, så længe man respekterer reglerne om social distance, men det bliver ikke muligt at dyrke sport indenfor og heller ikke holdsport eller sportsgrene med kontakt' udtalte han i en tale i den franske nationalforsamling.

Dermed er der lukket ned for al fodbold i Frankring frem til efteråret og det får derfor den konsekvens, at Ligue 1 ikke kan spilles færdig. Nu bliver det så op til det franske fodboldforbund at afgøre, om man vil udråbe et mesterhold samt hvad der skal ske med op- og nedrykning. PSG fører Ligue 1 suverænt med 12 point ned til Marseille. Man skal også finde en løsning på, hvad man gør med de europæiske turneringer, hvor PSG er med i Champions League.

Ligue 1 er den første af de store ligaer der må tage dette drastiske skridt og det er slet ikke umuligt, at det bliver startskuddet til lignende beslutninger i de øvrige lande.

.:FORSIDE:.