fbpx

Officielt: Sæsonens catalanske supercup er aflyst

FCBARCELONA.DK - 01.05.20

© Getty Images
// Supercopa de Catalunya

Corona-krisen har nu fået den konsekvens, at man aflyser forårets catalanske supercup, Supercopa Catalunya, hvor Barca og Espanyol skulle mødes. Det vurderes umuligt at finde tid til opgøret.

Supercopa Catalunya er en relativ ny opfindelse, idet man kun har spillet opgøret fire gange tidligere. Det catalanske fodboldforbund ønsker at markere catalansk fodbold med et opgør mellem landets to bedst placerede hold i La Liga og derfor spilles en såkaldt finale. Denne sæson var det planlagt at ske her i foråret, som det er sket de to foregående sæsoner.

Denne sæson er det Barca og Espanyol der er bedst placeret i ligaen, hvor de er de eneste catalanske hold. Barca topper tabellen, mens Espanyol ligger allersidst og altså er truet af nedrykning.

Supercuppen biver dog ikke til noget i denne sæson, hvor corona-krisen presser kalenderen. Det har det catalanske fodboldforbund meldt officielt ud. Det skaber dog næppe den store frustration hos Barca, for her rangeres opgøret ikke særligt højt. Man har i tidligere supercups stillet med en blanding af reserver og B-holdsspillere.

Det gjorde man også i sidste sæson, da man mødte Girona på neutral bane i Sabadell. Her stillede Girona op i noget der kunne ligne stærkest mulige opstilling med håbet om et sjældent trofæ og de lykkedes med at besejre Barcas reserver med 1-0. Senere på sæsonen rykkede Girona ned.

Barca vandt senest Supercopa Catalunya i sæsonen 2017/18, da de besejrede Espanyol efter straffesparksturnering, efter at opgøret var endt 0-0.

.:FORSIDE:.