fbpx

Portræt af Barcas nye spiller - Francisco Trincao

FCBARCELONA.DK - 31.01.20

© Getty Images
// Trincao

Det kom bag på mange, da Barca i dag annoncerede, at man køber den 20-årige angriber Francisco Trincao. Vi giver her et portræt af spilleren, som man i Portugal kalder den nye Cristiano Ronaldo.

Ikke mange udenfor Portugal kendte på forhånd Trincao, der i dag spiller for Sporting Braga. I hjemlandet er han dog allerede et stort navn, for her sammenlignes han med ingen ringede en selveste Cristiano Ronaldo, der samtidig er den unge angribers store idol. Sammenligningen med Ronaldo skyldes ikke mindst Trincaos spillestil.

Trincao har haft det meste af sin fodboldungdom i Braga, som han også spiller for idag. Han fik debut for lidt over et år siden og er i dag noteret for 22 officielle kampe, hvor det er blevet til tre scoringer og seks oplæg.

Det er venstrebenet der er Trincaos bedste, men han er kendt for at være habil med begge fødder. Der betyder, at han kan spille alle tre positioner i front. Ud over sin hurtighed og tekniske kunnen, er Trincao også god mand mod mand og kan skabe overtal. Han er vant til offensiv fodbold, da Braga som oftest praktiserer en 3-4-3 opstilling.

Trincao har været en fast bestandel på divserse portugiske ungdomslandshold, hvor han ved det seneste U20 VM imponerede alle. Han har endnu ikke fået debut på A-landsholdet, men det varer næppe længe før det sker.

Der er således mere tale om en spiller med potentiale end en etableret spiller som Barca har købt. Hos catalanerne anser man Trincao som en spændende investering for fremtiden, hvor udviklingen forhåbentlig fortsætter.

.:FORSIDE:.