fbpx

Quique Setiéns begyndende eksperimenter

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 12.02.20

© Getty Images
// Setien

Quique Setién har ikke været bleg for at prøve nye ideer af i sine første uger som Barca-træner. Der er specielt blevet eksperimenteret med holdformationen i trænerens higen efter at genskabe et sprudlende hold.

Quique Setién har i den grad brudt hovedet for at finde frem til en optimal opstilling, der får det bedste frem i den nuværende Barca-trup. Missionen er klar. Holdet skal tilbage til det sprudlende spil, der har karakteriseret klubben i en lang årrække, men som stille og roligt begyndte at falme under Ernesto Valverde.

Indtil videre er det blevet til tre forskellige grundformationer. Til at starte med en noget umage 3-5-2 opstilling, med Sergi Roberto som en af de tre midstoppere. Et udtryk, der startede lovende i Setiéns debutkamp mod Granada, hvor specielt det aggressive genpres og store spilovertag stod i klar kontrast til Valverdes spillestil. I de efterfølgende kampe blev det dog tydeligt, at formationen ikke fungerede optimalt. Holdet virkede uafstemt og kom i massive vanskeligheder mod Ibiza, hvorefter man tabte 2-0 til Valencia.

Quique Setién tog konsekvensen og vendte tilbage til den velkendte 4-3-3, hvilket tydeligvis faldt spillerne mere naturligt. Her så man et dominerende Barca-mandskab vinde 5-0 over Leganés og efterfølgende 2-1 mod Levante. Dette fik træneren til at forsætte i samme spor, da man skulle på en svær opgave på San Mamés mod Atheltic Club Bilbao i Copa del Rey. Et opgør man som bekendt tabte 1-0, trods fine spillemæssige takter.

I Barcas seneste kamp mod Real Betis valgte Setién imidlertid at teste en 4-4-2 opstilling af med en diamant på midtbanen. Et system, der i flere perioder blev praktiseret under Ernesto Valverde, dengang dog med et langt mindre offensivt og possession-orienteret udgangspunkt. Trods personlige fejl og detaljer, der skal finjusteres, fungerede spillet i grove træk, hvilket i sidste ende mundede ud i en vigtig 3-2 sejr på en svær udebane.

Hvorvidt Quique Setién har tænt sig at fortsætte sin eksperimenteren med forskellige formationer, må tiden vise. Alt i alt er det dog tydeligt, at holdets nye træner indiskutabelt sætter sin lid til en bolddominerende filosofi, lige meget hvilket system han prøver af.

.:FORSIDE:.