fbpx

Rakitic: 'Jeg er klar til at tage risikoen for smitte'

FCBARCELONA.DK - 30.04.20

© Getty Images
// Rakitic // Coronavirus

Lige nu diskuteres det i spansk fodbold, om det er forsvarligt at vende tilbage til træningen, som det bliver muligt fra på mandag. I et interview melder Ivan Rakitic sig klar, selvom han ved der kan være en risiko.

I næste uge har professionelle sportsfolk mulighed for at træne igen, så længe det sker under kontrollerede og forsvarlige forhold. Det har åbnet en debat om det er for tidligt, når Catalonien og Spanien stadig er hårdt ramt af corona-virussen. Ivan Rakitic føler dog, at en opstart kan forsvares.

'Jeg ønsker at spille. Det er indlysende, at man skal forsøge at vende tilbage med så store sundhedsmæssige garantier som muligt, men vi bør også være klar over, at det kan aldrig blive 100%. Det er dog den samme risiko som alle andre der arbejder møder, når de vender tilbage på jobbet. Dem der arbejder i et supermarked klæder også om i en omklædningsrum og har samme risiko for at blive smittet som os. De påtager sig en risiko og det er jeg også klar til' udtaler han til avisen Marca.

'Jeg føler vi er forpligtet og jeg er sikker på, at hvis man spørger tilhængerne, vil de elske at der spilles fodbold igen. Vi må forsøge at folk igen kan nyde fodbolden, og at vi spillere skal gå forrest som et eksempel og støtte dem der arbejder. Det vil jeg gerne være en del af. Det siger jeg ud fra, at risikoen er meget lille. Fodbold betyder meget for mange mennesker' fortsætter han.

Rakitic håber derfor ikke, at La Liga følger i Frankrigs fodspor og aflyser resten af sæsonen. 'Jeg respekterer alle holdninger og nu ved vi, at den franske liga, der er en af de største, ikke spilles færdigt. Det skal vi respektere, men hver liga skal analysere sin egen situation og vurdere hvad der er bedst i hver enkelt sag. Jeg tror ikke man kan tage samme beslutning alle steder' afslutter kroaten.

.:FORSIDE:.