fbpx

Sejren over Porto giver Barca et økonomisk boost

FCBARCELONA.DK - 29.11.23

// Porto

Det var ikke blot sportsligt at kampen i går mod Porto blev en succes for Barca. Rent økonomisk betød sejren og kvalifikationen også meget for klubben, der som bekendt kæmper hårdt med at skaffe indtægter.

Champions League er attraktiv for alle klubber og jo længere du når i turneringen, jo flere indtægter kommer der. Derfor har det været hårdt for Barca, at ryge ud af gruppespillet de to foregående sæsoner, både sportsligt og økonomisk.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


I går kvalificerede Barca sig til ottendedelsfinalerne i turneringen og det belønner UEFA med 9,6 mio. euro, svarende til 72 mio. kroner. Derudover modtager klubben 2,8 mio. euro for sejren over Porto, så det var en indbringende aften for catalanerne.

Barca havde i forvejen inkasseret 58 mio. euro fra UEFA på grund af deres deltagelse i gruppespillet og for de sejre de har opnået tidligere mod Royal Antwerp, Shakhtar Donetsk og første opgør mod Porto.

Dermed har Barca tjent lige over 70 mio. euro indtil nu på Champions League og dertil kan komme 2,8 mio. euro mere, hvis de vinder over Royal Antwerp i sidste runde den 13. december.

Disse tal viser med al tydelighed, hvor vigtigt det er for Barca at deltage i Champions League, for disse indtægter hjælper til at genoprette den stramme økonomi..:FORSIDE:.